hem hypotekslån – topp 4 tips för att få förberedda

För att ett hem hypotekslån att gå smidigt genom processen för ansökan, dokumentation och stängning, måste vissa uppgifter utföras till belåtenhet för långivaren. Det finns ett antal av dessa uppgifter som kan och bör slutföras innan ens letar efter en fastighet som kommer att bli ett drömhus. Om du rensa upp din kredit rapport, vid behov, till exempel, kan den här processen ta flera veckor. Om du har gjort detta innan din kredit kontrolleras av långivaren, kommer det fram en mycket renare bild och du lån är mer sannolikt att godkännas.

Kontrollera din kredit rapport

Eftersom många av de kvalifikationer poäng för ditt hem hypotekslån beror på kredit värdering eller kredit historia kopplad till låntagaren, är det viktigt att veta exakt vad posterna visas på varje av kreditupplysningar från de tre stora kreditupplysningsföretag – kreditbyråer . Det har sagts att så många som 80% av alla kreditupplysningar innehåller felaktigheter på någon nivå. Tillåt tid att ta emot, granska och korrigera sådana felaktigheter. Det kan jämna handläggningstiden på ditt lån och kan spara dig tusentals dollar under loppet av lånet.

Bestäm hur mycket hus du har råd

Innan lösa på ett hus eller ansöker om ett hem hypotekslån, kanske du vill bli pre-kvalificerad. Denna process kommer att berätta för dig hur mycket du har råd enligt långivaren, men utöver det, du är den bästa personen att bestämma hur mycket du ska betala för hemmet. Detta beror på sådana funktioner som din karriär, var du vill bo, oavsett om du planerar att bilda familj, eller alternativt hur snart din familj kommer att lämna nästa. Det är alltid bättre att vara försiktig när man väljer storlek på huset du köper.

Besluta om priser och villkor

Innan få ett hem hypotekslån, bör du förbereda dig med en förståelse för typiska räntor och lånevillkor så att du är beredd att inte bara förstå vad orden betyder, men inser kronor och ören kostnader för dina olika alternativ. Till exempel, vill du ha ett 15 årigt lån med månatliga betalningar något högre men en kortare payoff tid, eller skulle du vara bättre betjänt med ett 30 årigt lån? Har ett fast arbete ränta inteckning med din budget, eller behöver du flexibiliteten i ett intresse bara lån för en tid? Har du självdisciplin för att arbeta med ett mer flexibelt lån schema?

Välj en mäklare

Ett annat projekt som du behöver för att slutföra medan sig redo att ansöka om ditt hem hypotekslån är att välja ett lån mäklare. Det finns ett brett utbud av kunskaper och erfarenheter av tillgängliga lån mäklare. Naturligtvis kommer du vill välja den bästa credentialed mäklaren till lägsta kostnad för dig. Kontroll rykte, erfarenhet och professionell attityd av din korta lista över mäklare kan uppta en avsevärd tid.