hem hypotekslån-som är bäst för dig

Det finns så många olika typer av inteckningar att välja på att du måste vara en elev i verksamheten för att räkna ut det. Jag såg nyligen en annons skryter med över 100 produkter att välja mellan. Det kan vara förvirrande för säker. Så det är nödvändigt att göra dina läxor är av största vikt. Det finns alla typer av fria resurser som finns tillgängliga på Internet och på andra håll för att vägleda dig genom denna mycket viktig tid i ditt liv-att avgöra vilken inteckning är bäst för dig.

Det finns två typer av inteckning program konventionella och regeringen. Alla bolån kan antingen ha fasta bolåneräntor eller rörliga bolåneräntor.

Du kan se ut för olika statliga program tillgängliga för konsumenterna i dag inklusive FHA (HUD), VA, och RHS. Dessutom finns statliga och lokala bostadsprogram som varierar efter locale.

Konventionella lån är antingen fasta eller rörliga bolåneräntor.

Om du är intresserad av konventionella lån, som tidigare nämnts, har du två val nämligen bundna bolåneräntorna och rörliga bolåneräntor.

a) Fasta Bolåneräntor: Idag fasta bolåneräntor finns med 15, 20, 25, 30, 40 & tom 50 år termer. Mängden av intresse är direkt proportionell mot den term som du väljer. Ju längre löptid desto mer ränta du betalar, desto kortare lånetiden desto lägre bolåneräntan kommer att vara. Till exempel med en 15-årsperiod din boränta kan släppa så lägre halvan än en 30-årsperiod. Under loppet av lånet detta kommer att spara enorma summor pengar. De betalningar på månadsbasis blir högre med kortare sikt lån dock.

b) rörliga boräntor: Som namnet antyder har olika räntesatser beroende på vilken typ av produkt och det finns ett brett utbud. Några av dem är; negativt amortering av lån, två steg inteckning, cabriolet ARM, långivare köpa ner, fast period ARM är, och Graderad Betalning inteckningar.

Det finns en mängd olika situationer där en rörlig ränta lån kan faktiskt vara bäst för dig och du kan tjäna på att använda en.

Andra typer av lån är ränta endast lån med en ballong betalning, omvänd inteckningar, och Jumbo lån.

Med så många program att välja mellan är det viktigt att hitta en som passar bäst för dina behov. De viktigaste faktorerna är hur mycket av en månatlig betalning du har råd (inte att förväxlas med hur mycket du har rätt till) och hur länge du planerar att stanna i ditt hus. Det finns för-och nackdelar med varje program. Det finns naturligtvis att bli en som passar din situation bättre än de andra.

Din strävan efter det bästa erbjudandet på ett bostadslån börjar med kunskap och information, du kan inte ha för mycket av heller.