hem hypotekslån saker du behöver veta

Home Mortgage lån kan vara en viktig händelse i ditt liv. Det kommer att hjälpa till att definiera din kredit historia från den punkten. Dessutom kommer ett hem hypotekslån hjälpa dig att spara kapital i ditt hus. Därför är det viktigt för dig att veta allt relevant om ett hem hypotekslån, så att du kan göra det bästa möjliga beslutet. Home Mortgage lån klassificeras på två sätt:

1) Fast ränta Home Mortgage: I denna typ av en inteckning, är den räntesats och därmed din månatliga betalningar kommer inte att förändras. Detta innebär att om du får ett hus inteckning i 20 år och din månatliga betalning är $ 760, då du kommer att fortsätta att betala $ 760 varje månad i 20 år.

2) Variable Rate Home Mortgage: Detta är en typ av en inteckning som dina räntor varierar. Vanligtvis din räntorna kommer att omprövas vart 1 till 3 år. I denna typ av en inteckning, kan din månatliga betalningar förändras och du kan få betala mindre. Men du kommer att behöva ta hänsyn till den ekonomiska krisen etc. som i dessa situationer kan du få betala mer.

När det gäller funktionalitet bostadslån är berörda, finns det två huvudsakliga typer av inteckning.

1) Primär (första) Mortgage: Detta är den inteckning som du får när du först köpa ditt hus. Denna inteckning kommer att fortsätta tills du antingen betala alla dina inteckning på huset eller tills du säljer huset. När du säljer huset, kommer du att vara ansvarig för att betala av dina skulder så att gärningen kan överföras till den nya ägaren. Om du standard på dina betalningar, då du kan stå inför en avskärmning på huset av banken.

2) Eget kapital Lån (topplån): Detta är det lån som du kan få baserat på mängden kapital som du har på huset. Det kallas topplån, då fordringsägare kommer att vara den andra innehavare av huset, efter den första borgenären för första inteckning. Denna typ av ett lån är vanligtvis används för ändamål skuldkonsolidering.

Nu när du funderar på att få en inteckning, så ska du se över dina alternativ noga. Oavsett om du får din första inteckning eller ett hem kapital lån spelar ingen roll. Du har många alternativ som är tillgängliga för dig och du bör använda dem till fullo av din förmåga. Du bör söka olika banker och långivare för konkurrenskraftiga räntor. Detta är viktigt eftersom inteckning kommer att vara med dig för 10 till 30 år, och därför är det inte ett lätt beslut att fatta. Du bör granska alla dina alternativ noga. Om möjligt, kan hyra en inteckning mäklare hjälpa dig att lösa dina problem enkelt. Detta sätt kan du se till att du får all den information som du behöver för att fatta väl underbyggda beslut. Dessutom kan du spara stora pengar i processen.