hem hypotekslån råd

Hyra kostnaden är pengar du spenderat som du aldrig kommer att få tillbaka. Att köpa ett hem är däremot en investering. Men det är ett viktigt beslut du tar som kan påverka dig för livet positivt eller negativt. Att köpa ett hem (åtminstone om du inte är en av Nattvarden rika amerikanerna) behöver du ett bolån. Den inteckning kan du hitta de pengar som behövs från ett finansiellt institut att köpa, uppföra eller renovera ditt hem. Oavsett orsaken till ditt lån, måste du betala tillbaka det lånade beloppet plus ränta under den period som fastställts i kontraktet. Det är viktigt att välja en inteckning som passar dina behov och ekonomisk möjlighet.

Välja en inteckning långivare är inte något man kan välja idag och ändra det i morgon, det är ett steg du tar för år, vilket kan påverka ditt liv antingen negativt eller positivt. Du ska inte besluta i all hast utan att ha jämfört de olika bolåneinstitut på marknaden. Genom att välja rätt långivare, kan du spara tiotusentals dollar på din inteckning.

När du hittar rätt långivare, måste du välja mestadels mellan en fast ränta inteckning (FRM) eller rörlig ränta inteckning (rörlig ränta inteckning).

Fast ränta inteckning: Om du vill att din ränta förblir stabil genom lånets löptid, måste du välja en fast ränta inteckning. Även när marknaden går upp, kommer ditt lån inte påverkas, och du kommer att betala en fast månatlig utbetalning. En fast ränta ger dig slappna av i vetskapen att din ränta inte kommer att förändras under avtalsperioden. Du kan betala din skuld snabbare genom att öka din månatliga betalningar. Men i händelse av sjunkande bolåneräntor på marknaden, kommer du att vara bunden av villkoren i inteckning till en fast ränta.

En fast ränta inteckning kan vara bra för dig om:
• Du är en första gången köpare
• Du vill ha en stabil månatlig betalning
• Du vill sänka huvudsakliga balans på ditt lån snabbare
• Du vill inte bli överraskad av stigande bostadsräntor.
• Du planerar att stanna i ditt hem för en lång tid

Variable Rate Mortgage: Med en rörlig ränta inteckning, tenderar räntan att fluktuera att återspegla villkoren på marknaden. Det är, från tid till räntan kan ändras för att anpassas till de kreditmarknaderna. En rörlig ränta inteckning förbehåller regelbundet överraskningar, varken bra eller dåligt. Dessutom kan du konvertera helst din rörlig ränta inteckning till fast ränta inteckning.

Rörlig ränta inteckning kan vara bra för dig om:
• Du planerar att sänka din första månatliga betalningar.
• Du planerar att refinansiera eller köpa fler bostäder.
• Du planerar att äga ditt hem för bara några år.
• Du tror att räntorna kan sjunka under de kommande åren.

Att köpa ett hem är ett viktigt beslut. Du behöver verktyg och strategi för att hjälpa dig att göra det bästa beslutet, och hjälper dig år efter år för att betala av dina lån snabbare utan huvudvärk. Inte ta chansen, knackar på den högra dörren, oavsett vilken typ av bostad som du tänker köpa, kan vi hjälpa dig. För att få mer information, besök financemortgagerate.com, eller klicka på länken i resurs rutan nedan.