hem hypotekslån priser – lägre räntor framöver

Home Mortgage låneräntor fortsätta att bo nära rekordlåga nivåer. Det verkar varenda gång bolåneräntor flytta upp, ett tal av Federal Reserve Bank eller vår VD knackar dem tillbaka ner. Varje vecka hör vi någon göra ett uttalande om att regeringen kommer att göra allt som står i deras makt för att hålla räntorna låga. Nåväl, detta är precis vad de gör.

Det verkar som en evighet sedan att boräntorna var under 5% men det var verkligen inte så länge sedan. Tillbaka i början av april såg vi hem bolåneräntor lån under 5% och många villaägare hade lyxen att låsa in på denna historiskt låga. Detta kan hända igen mycket snart bolåneräntor är nu, återigen, svävar omkring 5% och de skulle kunna falla under denna psykologiska barriär om 10 år Treasury utbytessats ser en nedgång i de närmaste veckorna. Om vi ??såg priserna gå under 5%, skulle det bli mycket intressant för bolåneinstitut.

De sista tidlön var under 5% långivare fått så många ansökningar att det fanns en eftersläpning som de inte kunde hänga med. Vissa husägare försökte låsa in vid extremt låga priser men kunde inte eftersom långivarna hade så många ansökningar att de måste gå igenom. Det är sannolikt att hända igen om vi ser priserna sjunka under 5%. Du vill inte vara en av de låntagare som blir kvar i dammet så det skulle vara en bra idé att gå vidare och få din ansökan redo att gå.