hem hypotekslån-nätet bara fine_

När jag började tänka på hur jag skulle rama in den här artikeln kom en tanke till mig som fick mig att tänka-en sällsynthet under alla förhållanden.

När jag var omkring 10 år gammal jag kommer ihåg att gå till banken med min mamma och pappa (kan båda RIP) för att ansöka om ett lån på ett nytt hus. Det var inte lika roligt som att gå på cirkus för säker men på den tiden var det lite spännande. Är jag dejta mig själv?

Vi satt i stora stolar framför en enorm skrivbord och lyssnade till en stor man pontificate om hur viktigt han var. Efter alla papper har lämnats in och godkänts vi gick tillbaka för undertecknandet av lånet papper-Jag tror att jag fick även en klubba-oh boy.

Lånet var troligen för mindre än en krävs handpenning dessa dagar, men då var det big deal och om minnet fungerar hela processen tog månader. Ahhhh den gamla goda dagarna-vem behöver dem?

Numera kan du göra allt online från shopping och jämföra priser och villkor för att ta reda på om avslutande kostnader. Det är ingen brådska att fatta ett beslut, du kan ta din tid utan att vara pressad. Kom bara ihåg att priserna kan förändras snabbt och du kan förlora.

Reglerna för shopping på nätet är anmärkningsvärt lik gör det på gammaldags sätt.

Ett. Gör din hemläxa Shop, shoppa, shoppa. Jämför priser, villkor, alla utgående kostnader osv bara i bekvämligheten av din håla.

2. VET din långivare Kontrollera med BBB först innan du gör affärer. Få referenser. Se hur länge de har funnits.

Tre. Ser kan lura en snygg hemsida med alla typer av fiffiga grafiken inte en stor långivare gör. Låt dig inte luras av bling och fluff.

4. Den sista handen När det blir till ansökan och slutföra affären-det är där ett ansikte mot ansikte kontakt är nödvändig.

Tänk på all tid och resor du har sparat genom att göra RÄNNANDE del av processen på nätet. Om du hittat rätt företag resten av processen ska vara enkelt.

Kom bara ihåg inte trycker på EASY knappen och sugas in i att göra hela processen på nätet. Det är alldeles för viktigt för att ge efter för frestelsen att stanna hemma.

Jack Krohn är en ledande fri lans författaren på Home Equity och frågor inteckning med över 35 artiklar på sin meritlista. Han är också den # 1 författare of Homeland Security artiklar i landet.