hem hypotekslån misstagen de flesta husköpare gör

FEL # 1: Over shoppa ditt lån

Din kredit värdering är baserad på den uppfattade risken med förlängning dig kredit. Under årens lopp har de kreditupplysningsföretag fastställt att en låntagare som söker kredit från många olika långivare är mer riskfyllda än andra. Därför minskar de din kredit värdering varje gång en långivare drar din kredit rapport.

Varje gång du ringer en långivare som söker bästa möjliga pris och villkor för ditt hem inteckning, måste han dra din kredit rapport. Detta är vägas in i din kredit värdering, och en lägre värdering minskar dina chanser att få den bästa ränta och villkor.

Medan vissa konsumenter är bara fokuserat på priser, bör du söka vägledning av en National Association of Ansvarig lån officerare medlem som är villiga att tala med dig om dina lån alternativ. Det finns bokstavligen hundratals lån produkter som finns och alla låntagare har en annan ekonomisk situation och finansiella mål. Vi rekommenderar starkt att ha ett samråd med din lånehandläggare så de kan skräddarsy ett program för att möta dina individuella behov istället för att fokusera enbart på priser och poäng. Du kan förmodligen hitta en bättre produkt än den du handlar för.

FEL # 2: Att försöka dölja tidigare ekonomiska svårigheter

En av de viktigaste tjänsterna en ansvarig lån officer erbjuder hjälper dig att övervinna tidigare ekonomiska svårigheter som kan hindra din förmåga att få ditt lån godkänt. Din lån officer är på din sida.

Tillhandahålla den information som kommer att hjälpa ditt lån officer ge dig den bästa möjliga pris och villkor och minimera effekterna av din tidigare kredithistorik. Det faktum att du har återhämtat sig från tidigare ekonomiska problem gör dig till en bättre risk än andra som ännu inte står inför utmaningar. Överbrygga tidigare ekonomiska svårigheter bevisar att du hedrar dina åtaganden och ge inte upp.

FEL # 3: Att tillåta ett lån officer att sätta vilseledande eller osanna uppgifter om din inkomst, kostnad eller kontanter tillgängliga för avbetalningar på en låneansökan för att få ett lån

Tillhandahållande osant information om en låneansökan är bedrägeri. Inteckning bedrägeri åtalas av federala myndigheter, och de kommer att ta reda på om den bedrägliga informationen. Låt inte dig själv att bli en medbrottsling av ett lån officer bedrägliga låneansökan.

Även om ett lån officer fyller i uppgifter om dig, om du inte tror låneansökan är 100% sanningsenlig, bör du vägrar att underteckna det tills lånet officer korrigerar programmet. Medan många lån officerare försöker “hjälpa” låntagare genom misstating fakta, sanningen är att de helt enkelt får själva och deras låntagare i en massa problem.

FEL # 4: Låna mer än du kan betala tillbaka

Alla av oss förstår att vi kanske måste sträcka ut våra månatliga budgetar lite för att ha råd med bostäder som vi vill. Däremot kommer du lägga hela din ekonomiska hälsa i fara genom att köpa ett hem du helt enkelt inte har råd.

Om du köper en dyr hem och upptäcker att du inte kan göra månatliga betalningar, kan du möta en enorm förlust när man måste sälja det hem snabbt för att komma ut från under din inteckning. Eller ännu värre, kan du bli tvungen till avskärmning eller konkurs.

Det är mycket bättre att ha tålamod, köpa ett hem du kan bekvämt råd, göra betalningar, bygga eget kapital och sedan övergången till ett större hem efter ett par år. Ja, kommer det större hemmet kosta mer då, men hemmet du köpt kommer också ha uppskattat under den tiden. Viktigast av allt, kommer du att ha byggt en framgångsrik ekonomisk grund som gör att du kan uppleva alla dina drömmar, inklusive drömhem.

FEL # 5: Förlitar sig på ränte-reklam

Vissa lån officerare använda räntan för att få din uppmärksamhet, men de kan faktiskt hamna kostar dig mer. Sådana priser är ofta framställd genom användning av ett 30-årigt lån tillsammans med en accelererad avbetalningsplan.

Du kan besluta dig som det alternativet, men du kan inte direkt jämföra räntan på det lån till andra möjligheter. Detta lån kan kosta mer än andra inteckningar med till synes högre räntor.

Det är viktigt att hitta ett lån officer kan du lita på att granska de alternativ som finns för dig och de bästa möjliga priser för din ekonomiska situation. Endast ett ansvarsfullt lån officer kan ge dig alla dina alternativ på ett begripligt sätt.