hem hypotekslån hur mycket har du råd

Du vill inte behöva snåla och spara varje månad för att göra ditt hem betala bolån, så vad gör du?

Få din ekonomi i ordning

När du är redo att köpa ett hem, att räkna ut hur mycket pengar du har råd att spendera på ett hem hypotekslån, måste du göra lite matte. Du måste först bestämma hur mycket av en handpenning du kan göra och dra av detta från priset på hemmet. Vad som är kvar kommer att vara vad som behöver finansieras av ett hem hypotekslån. För att ta reda på hur mycket du har råd med varje månad, måste du räkna ut resten av dina räkningar först.

Kostnaden för bostäder

Varje månad, bör skatter, räntor och amorteringar på ett hem hypotekslån inte vara mer än 25% -28% av din före skatt, bruttoinkomsten. Denna siffra kommer också att bero på hur mycket skulder du måste börja. Du kommer också att behöva lägga i kommunala kostnader för ditt nya hem också.

Din utestående skulden

För att få denna siffra, måste du inkludera inte bara hemmet betalning hypotekslån, men några kreditkort räkningar, barnbidrag eller betalningar underhållsbidrag du gör, studielån och andra olösta pengar du är skyldig. Denna siffra bör inte vara mer än 35% av din före skatt, bruttoinkomsten.

Den kurs du kommer att erbjudas kommer att beslutas av den del av skulden du har enastående, inte bara din inkomst. Detta kallas din skuld till tal. Om du har en hel del utestående skuld, kommer din kurs att vara inte lika attraktiva som de som erbjuds till människor som bär mindre skuldbörda. Det är för dig att förstå hur mycket pengar du har råd att betala ett hem hypotekslån varje månad och inte långivaren.

Vad att se upp för när du handlar för ett hem hypotekslån

Den lånemarknaden är mättad med skrupelfria långivare som bara vill göra en försäljning. Det är därför det är så viktigt att du har ett handtag på din ekonomiska bilden. Många gånger hem hypotekslån officerare försöka övertyga dig att ta ut ett högre lån för ett hem du inte har råd.

Lån officerare inser att det första lagförslaget flesta av oss betalar är inteckning. De vet också att ditt hem hypotekslån snart kommer att säljas till ett annat bolag och att om problem uppstår med att betala tillbaka lånet, kommer det inte vara deras problem. De kommer redan ha gjort sin provision och gått vidare till nästa kund medan du belastas med utbetalningar du inte har råd med.

Gör din hemläxa innan du bestämmer hur mycket att spendera på ett nytt hem. Ta hänsyn till alla dina månatliga utgifter, inte bara skuld och boendekostnader. Du kommer att behöva mat, el, telefon och försäkringar, tillsammans med de otaliga kostnader som dyker upp varje månad. Vara ett smart hem inteckning låntagare och vet alla fakta innan du skriver på den streckade linjen.