hem hypotekslån från FHA vissa användare punkter

Det finns betydande svårigheter idag att finansiera köpet av ett nytt hem. Detta är främst ner till det dåliga tillståndet i ekonomin, men det är fortfarande möjligt att få en prisvärd bostadslån.
Federal Housing Administration (FHA) gör detta möjligt, ge stöd till låntagare genom att räntorna är lägre, ned utbetalningarna är lägre och att godkännande mer troligt. I själva verket, att få en FHA lån godkännande är inte svårt om alla rätt rutor är förkryssat.

Men även med en FHA hypotekslån, är det möjligt att förbättra situationen i sådan utsträckning att det blir ännu mer prisvärd. Även med de nödvändiga ner betalningar mindre än 3%, och 100% finansiering tillgängligt i vissa situationer, kan villkoren förbättras.

förbättra din kredit värdering

Det finns ingen komma ifrån att ett hem hypotekslån är den största skulden till att någon kommer att ta på. Av denna anledning, är att spendera tid att förbättra de dåliga kredit värderingar i syfte att förbättra den övergripande inteckning paketet väl värt ansträngningen.

Det finns några sätt att åstadkomma detta, med den mest effektiva är en konsolidering lån. Genom att köpa befintliga skulder ut, de markeras som återbetalats, vilket förbättrar kredit värdering omedelbart. En extra bonus är att ett lån och en ränta innebär att pengar sparas, och extra pengar görs tillgängliga. Så, är FHA lån godkännande alla men garanteras.

Naturligtvis är det första steget att ta reda på vad kredit värdering är. Detta kan göras genom att kontakta någon av de tre kreditupplysningsföretag (Equifax, Experian och TransUnion). Kontrollera att poängen är korrekta, och be om en översyn om det verkar fel. Poängen kan förbättras, detta stärker tillämpningen av en FHA hypotekslån.

byta jobb är inte klokt

En karriär brukar ses som bra, men när de förbereder att ansöka om ett hem hypotekslån är det tvärtom. Detta eftersom de vill veta att inkomsten kommer att vara konsekvent. Ändra ett jobb medför risker, med nya arbetsgivare ställer nya förväntningar.

Visar att ett jobb och inkomst är tillförlitlig gör för en stark stigning. Det är därför sökande som regelbundet byter arbete tenderar att finna det svårt att säkra stora lån, aldrig tänka en inteckning i mer än hundra tusen dollar. Det skulle vara lättare att få FHA lån godkännande när den sökande har arbetat under en lång tid av samma arbetsgivare.

Dock är det inte att säga att, efter godkännande på en FHA hypotekslån tas emot, är låntagaren knuten till samma arbetsgivare. Flytta till ett bättre jobb med bättre framtidsutsikter bör göras antingen i god tid eller efter det att ansökan görs.

kontrollera dina applikationer

Att få saker i ordning för billån låneansökan kan ta tid. Men det är viktigt att upprätthålla finansiell disciplin under det. Detta beror på, när programmet slutligen görs, innebär att långivaren inte vill se en lista över försök att säkra andra former av finansiering – till exempel ett kreditkort ansökan.

Det finns några ersättningar naturligtvis, särskilt om ett lån inom de senaste 12 månaderna har använts att behandla skulder. Men kreditkort, lån semester och lån auto är en annan sak. FHA lån godkännande försvåras om de är uppenbara. I grund och botten vill långivaren att se disciplin, vilket innebär fullt fokus på att få en FHA hypotekslån och ingenting som är onödigt.