hem hypotekslån efter konkurs – finansiering av ett hem efter konkurs

Finansiering ett hem efter en konkurs behöver inte vara en pärs. När du hittar rätt långivare, kan du säkra rimliga priser på ditt bolån. Du kan förbättra din låneansökan med tid och lite pengar hävstång. Beroende på din ekonomiska situation, är det möjligt att få konventionella priser med en konkurs på din kredit-fil.

långivare som arbetar med tidigare konkurser

Med en nyligen konkurs, kan du vända dig till sub prime långivare att få finansiering för ditt hem. Så snart din konkurs har avslutats av domstolen, kan du ansöka om ett bostadslån. Dina priser, men kommer att vara ca 12% högre än för konventionella priser om du inte har betydande likvida tillgångar.

Efter två år, kommer konventionella långivare överväga din låneansökan. Även om din konkurs kommer att finnas kvar på din fil i flera år, kommer långivarna att vara mer intresserade av din aktuella betalning historia och skuld-till-tal.

tips för att förbättra din låneansökan

Även om du inte kan radera din konkurs, kan du förbättra din låneansökan för att kvalificera sig för bättre priser. Avbetalningar på 20% till 50% är det enklaste sättet att bli berättigade till lägre priser. Med likvida medel för två månader eller mer kommer också att hjälpa.

När det gäller villkor, kommer att välja en justerbar ränta inteckning hjälpa dig kvalificera sig för mer och på tillfälligt lägre priser. Välja en kortare lånetid också sänker dina priser. Dessutom har du möjlighet att köpa ner din ränta med poäng. Men du kan vara bättre betjänt av att öka din handpenning och refinansiering i ett par år när din kredit förbättras.

forskning långivare innan du köper

Ta dig tid till forskning lån uppskattar innan du väljer en långivare. Det är det enklaste sättet att spara tusentals på din framtida bostadslån. Se till att du använder samma siffror och termer när du begär lån citat från olika finansbolag. På så sätt kommer du att ha exakta siffror att basera ditt beslut på.

När du har valt en långivare, är den svåraste delen av processen över. På tio minuter eller mindre, kan du fylla i din låneansökan på nätet. Din låneavtalet kommer att levereras i ett par dagar för din slutliga översyn med medel snart att följa.