hem hypotekslån – den lilla okända hemliga

Ditt hem är förmodligen den största investeringen du kommer att göra under hela loppet av ditt liv. Hem bolån är oftast den största finansiella beslut en människa någonsin gör. Det är viktigt att till fullo förstå hur inteckningar arbete och deras villkor komponent. Underlåtenhet att göra detta kan vara ganska kostsamt.

Den första komponenten är lånets löptid. Inteckningar oftast har trettio år betala tillbaka perioder. Men vissa nyare exotiska inteckningar tillåtet om förlängning av denna tidsfrist upp till femtio år. Den långa lånet sikt innebär det långsammare du betalar mot huvudsakliga balans. Detta kan visa sig riskabelt. Det rekommenderas att du håller med en 30 års sikt, och om du har råd att betala och sedan begära en 25 års sikt.

Nästa viktiga aspekt av en inteckning är tillhörande ränta. Räntorna för bolån i allmänhet knuten till en rådande marknadsränta. Om du har bra kredit denna kurs tenderar att vara lägre. Dessutom kan en högre handpenning översätta till en lägre ränta. Det är viktigt att söka den lägsta möjliga. Även en liten bit lägre ränta kan översätta till betydande besparingar i det långa loppet av lånet.

Vissa räntor är fasta. Detta innebär den initiala hastigheten du har kvar samma och aldrig förändras. Detta möjliggör effektiv familj budgetering veta exakt hur mycket din bostad bekostnad kommer att vara fortlöpande. Det faktum att fixeras betyder inte att du har fastnat med det för alltid. Någon gång i framtiden om priserna minskar det kunde vara möjligt att refinansiera och därmed sänka din ränta.

Övriga inteckningar har vad som kallas “justerbara priser”. Dessa inteckningar har räntor som fluktuerar med styrräntan. Oftast går de betydligt upp från initial hastighet du får. Många låntagare är förvirrade och tror att deras justerbar ränta lån faktiskt är fast. Det är viktigt att du vet säkert vilket ditt är. Om du omedvetet har en justerbar ränta du kan vara i för en oförskämd överraskning som bäst kan undvikas.

Vissa lån har vad som kallas “teaser” priser. Du är väl serveras inte bli retad in genom dessa. Den första månatliga betalningen på dessa bolån är mycket låga. Det är betet. När de ansluter dig, då betalningen beloppet kan radikalt öka. Många gånger så mycket så att låntagaren kan inte längre råd med det. Detta är naturligtvis en situation som du inte vill befinna dig i.

Vissa inteckningar har olika avgifter och andra avgifter benämnda “poäng”. Många låntagare enbart fokusera på räntan och inte tar hänsyn till dessa avgifter som. Se till att du läser allt det finstilta. Se exakt vilka avgifter som tas ut vid stängning. Höga poäng eller avgifter kan utplåna en annars attraktiv ränta.

Hem bolån kan vara förvirrande. Om du inte förstår en klausul sedan be. Om du fortfarande inte förstår, så fråga igen. Var uppmärksam på varaktigheten, räntan och se till att du förstår om din kurs är fast eller justerbar. Undvik höga avgifter eller poäng skulder på balansdagen. Dessa enkla steg kan spara dig tusentals under den tid du äger ditt hem.