hem hypotekslån – 5 saker att undvika alla kostnad om du vill att lånet

Det finns flera saker som du måste bevisa för alla långivare innan du kommer att godkännas för alla hem hypotekslån som du ansöker om. De fem saker som kan skjuta ner dig är: otillräcklig inkomst, alltför många utestående skulder, dålig kredit, Felaktig Dokumentation och brist på information.

otillräcklig inkomst

Din inkomst, eller brist på tillräckligt av det, är en av de avgörande faktorerna till att en långivare kommer att använda när de godkänner en hem hypotekslån. Från långivarens synvinkel, om du knappt gör nog att gå ihop nu, kommer du inte att ha råd med amorteringar och de kommer sannolikt att sluta med att utestänga på fastigheten.

alltför många utestående skulder

Detta kan också leda till att du tackade för en inteckning. När en långivare ser att du har en massa kreditkort skuld, alltför många öppna krediter eller skyldig för mycket på nuvarande lån, kan de vända ner dig baserat på detta. Om du inte har råd att betala dina nuvarande skulder, du kommer att betraktas som en dålig kreditrisk.

dålig eller dålig kredit

Detta är ett av de snabbaste sätten att bli nekade ett hem hypotekslån för. Varje långivare som ser alltför många sena och / eller missade betalningar på skulder, charge-offs eller nyligen öppnade krediter kommer att ta en andra titt på köparens annan information för att avgöra om de är en bra kreditrisk eller inte. Utmätningar och konkurser på din kredit rapport är inte heller bra. Det enda som är värre än att ha dålig eller dålig kredit är att ha någon kredit alls! Alla dessa kommer antingen diskvalificera dig helt eller leda till att du måste betala en högre ränta, fler poäng och göra en större kontantinsats.

felaktig dokumentation

Detta hänvisar helt enkelt till pappersarbete som du behöver för att ge till långivaren när du ansöker om och under bearbetningen av ditt hem hypotekslån. Du kommer att nekas en inteckning om någon av dina personliga eller ekonomiska handlingar visar sig vara falskt. Detta syftar på din födelseattest, rapporter kredit, inkomst / sysselsättning Information eller någon annan information som du lämnar till långivaren. Falsk information kan leda dig att ha att göra med allvarliga rättsliga avgifter. Detta är inte att säga att folk helt har kommit undan med att köpa fastighet med stulna pengar, kreditinformation eller falska / stulna identiteter, så som har hänt. De flesta långivare gå till stora ansträngningar för att kontrollera att all information som ges till dem är riktiga.

brist på information

Detta är en annan riktigt snabbt sätt att nekas för ett hem hypotekslån. Om du antingen inte ger långivaren tillräckligt med information för att arbeta med eller helt enkelt vägrar att göra detta, kommer du att få avslag på grund av att inte tillräckligt med information. Detta hänvisar till personliga, ekonomiska, sysselsättning, familjär och all annan information som långivaren måste kunna göra det bästa möjliga beslut om din kreditvärdighet eller brist på.