hem finansiering välja rätt inteckning

De två viktigaste faktorerna att tänka på när man jämför alternativ hemma finansiering är lån sikt och ränta.

Lån sikt

De vanligaste alternativen är 15 år eller 30 år bolån.

Ett 30-årigt lån kommer att ha en lägre månadsbetalning och en högre ränta än ett 15-årigt lån. Du kommer att ha en mindre månatlig skyldighet, men du kommer att betala mer för ditt hus under tiden eftersom du betalar det med ränta under en längre period. Omvänt kommer ett 15-årigt lån har en högre månatlig betalning och en lägre ränta, så att du kommer att betala mindre för ditt hus eftersom du betalar bort det på en kortare period.

“För de flesta bostadsköpare, speciellt första gången köpare, tar en 15 år (eller 20 år) inteckning är uteslutet”, säger Keith Gumbinger, vice vd för inteckning tracker HSH Associates. “De högre månatliga betalningar är ofta för mycket att hantera för dessa typer av köpare.”

Ränta

Här valet mellan fast ränta och justerbar ränta hem finansiering. En fast ränta inteckning låser i din kapitalbelopp och räntebetalningar för lånets löptid. En justerbar ränta inteckning (ARM) gör vad den säger. Räntan justerar på bestämda tider för att matcha index till vilken den är bunden.

Längden på den räntebindningstid på en ARM normalt kan variera allt från en månad till 10 år. Ju längre räntan är bunden, desto högre ränta får du. Men generellt sett, kommer armarna att kosta dig mindre på kort sikt. Med armen, bör både din månatliga betalningar och räntor vara lägre än antingen en fast ränta 15-års eller 30-årigt inteckningslån.

Risken med en ARM är att när räntorna stiger, kan du få betala mycket mer än du räknat med. “Ni är föremål för det nyckfulla marknaden,” Gumbinger sagt. Det är därför … du vill maximera fast ränta bilden för att matcha din tid. ‘”

För att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om dina alternativ hemma finansiering, kommer du att hitta användbar information på EasyHomeEquityMortgages.com. Sajten erbjuder också gratis, ingen risk lån citat till konkurrenskraftiga priser.