hem finansiering, 3 skäl att göra det själv

Hem finansiering är bara inte vad det brukade vara. Om du har följt mina artiklar, du vet att jag har förberett dig för den situation som utvecklas på bostadsmarknaden. I denna artikel kommer jag att dela med dig tre skäl till varför det kan vara fördelaktigt för dig att finansiera ditt eget hem försäljning.

Först är de flesta bolåneinstitut upprullning från effekterna av de historiska nivåerna av
fastigheter utmätningar. Även om en nationell fastighetsmarknaden inte
fysiskt existerar, tyder det bara kan ha varit så gott som skapats. Detta är
faktiskt mer ett resultat av omfattande praxis spridda företag som ändras
och justeras på grund av de problem som de har orsakat.

Generellt sett hem finansiera problem har skapats av övernitiska bolåneinstitut som tillåts bostadsköpare att göra inköp som inte var troligt att någonsin lyckas. Vad som ursprungligen började som en angelägenhet för sub prime bolånemarknaden har nu gjort det närvaro känd i hela branschen, inklusive de högsta nivåerna.

Denna verklighet har orsakat bolåneinstitut att re-gruppen, ompröva och revidera sina tidigare underwriting riktlinjer och krav. Som du kanske tror, ??har den så kallade pendeln svängt till den andra ytterligheten. Det skulle vara den yttersta försiktighet och tillhörande förlamning av analys.

Även om de fortfarande är i den totala utlåningen, många bolåneinstitut är
ovilliga att ge lån. Det spelar ingen roll om du arbetar med ett primtal eller sub prime långivare, är spänningen borta på grund av så många dåliga lån för att återhämta sig från. Jag antar att vi kan kalla detta fenomen någon form av posttraumatisk störning. Verkligheten är, tar det längre tid att bearbeta bolån och det finns fler fälgar att hoppa igenom.

Den andra anledningen till att du kanske vill överväga att finansiera försäljningen av ditt hem är den enorma mängden bostäder inventering på marknaden. Vissa beräkningar tyder på att det kommer att ta mer än nio månader för att avveckla den befintliga inventeringen.

Det beror på hur väl alla elementen passar ihop så husen kan faktiskt
säljas.

En av de viktigaste delarna är den tid det tar för säljarna att inse att de försäljningspriser är riktningen nedåt. Typiskt att trenden kommer att fortsätta tills marknaden bestämmer det verkliga värdet för varje fastighet. Eftersom de flesta hem säljare motstå tanken att deras egendom faktiskt har minskat i värde, är det svårt att säga hur länge denna fas varar.

Vissa experter har rapporterat mer än en biljon dollar i specialbutiker bolån är inställda att justera under de kommande två åren. Såvida dramatiska åtgärder vidtas kommer vi sannolikt att se några stora tillägg till de utmätningar som redan finns.

Tillsatser av denna storleksordning kommer säkert driva bostadspriserna ned ytterligare
och snabbare.

Ingen av de två skäl som beskrivs är en fråga du kan styra. Som en fråga om
Faktum är just nu ingen verkar vara i kontroll.

Det faktum ingen har kontroll över detta hus fiasko är det tredje skälet du kanske gillar tanken på att säljaren finansierar din egendom. När du inte behöver oroa dig för finansieringskälla hem finansiera, en av dina största bekymmer är över. Säljaren finansiering sätter faktiskt du kontroll över finansieringen. Med dig som ansvarar för finansieringen finns det ingen anledning för dig eller dina köpare att vänta på långivare godkännande. Du blir banken.

Nu är detta viktigt. Eftersom du kommer att tillhandahålla finansiering för ditt hem försäljning, vill du vara mycket säker på ditt lån kommer att återbetalas. Du vill inte vara skyldig till samma typ av missriktad emissionsgarantier som har orsakat så mycket sorg i den finansiella industrin. Det innebär att du måste fokusera på din köpare och hans eller hennes totala paketet.

Den totala paketet ingår överväganden som mängden av handpenningen,
kredit värdering och profil, förmåga att betala dig, och deras karaktär. Det skulle
också vara riktigt bra om det finns en aktiv sparkonto på plats.

Här är en annan sak om säljaren finansiering du kanske gillar. Du kommer att locka fler
köpare än med någon annan typ av finansiering. Mitt i allt som är
pågår i fastigheter marknadsplats, som ett hem säljare måste du sticka ut
och erkännas som påhittig, kreativ, ekonomiskt skarpsinniga, problemlösare du är!

Här är en sak. Visste du att du kan ge “säljaren finansiering” för
ditt köparens bostadslån och få alla dina pengar vid stängning? Det är sant. Du kan.

Vad tycker du? När det gäller hem finansiering är dessa tre riktigt bra
skäl att göra det själv?

Copyright 2007 | TDO egenskaper, LLC | alla rättigheter reserverade