hem byggnad – välja rätt nybyggnation lån

Att hitta rätt lån eller lån för ditt byggprojekt kan kännas som en balansgång. Här är de grundläggande typer av lån som du kommer att göra med:

Bridge lån är kortfristiga lån för att spänna den monetära avvikelsen mellan stängningen av ditt nya hem och stängning av din nuvarande bostad. Som namnet antyder, erbjuder denna typ av lån en finansiering “bro” för att börja byggandet av ditt nya hem när du säljer din nuvarande bostad. Din nuvarande hem fungerar som säkerhet för bryggfinansiering. Typiskt, finansiella institut tar ut en något högre ränta för denna typ av lån, tillsammans med bearbetning och administrativa avgifter. De flesta bostäder bro lån skrivs att pågå i sex månader eller mindre. Du måste ha råd att bära de tre lån betalningar: den gamla inteckning, den nya inteckning, och bron lånet, tills stängning på ditt gamla hem.

Konstruktion lån ger finansiering för byggandet av ditt nya hem. När du bygger ett nytt hem, de flesta finansiella institutioner kräver att du tar ut en konstruktion lån snarare än en konventionell inteckning. Den konstruktion lån är ofta blandas in i en konventionell inteckning när huset är färdigt, i många fall utan några extra avgifter. Under en konstruktion lån, får en byggmästare “drar” från banken som olika faser i konstruktionen är klar. Den sista dragningen kommer när huset är klar. Antalet drar beror på banken och hur mycket up front pengar du sätter in mot byggandet av ditt nya hem. De flesta banker tar ut en fast avgift för varje dragning. Dessutom, vissa finansinstitut tar ut administrativa avgifter och högre ränta för konstruktioner lån.
kvalificerar dig?

Din konventionell inteckning är den typ av lån du kommer troligen att ha när ditt nya hem är klar. Konventionella inteckningar körs vanligtvis 15 eller 30 år, med 15-åriga hypotekslån brukar bära en något lägre ränta. De flesta finansiella institutioner kommer att tillåta dig att köpa ner din ränta till en lägre ränta genom att betala punkter fram. Varje punkt kostar en hundradel av det belopp du är inteckning. Till exempel skulle en punkt på en $ 100.000 inteckning kosta dig en extra $ 1000 som en del av dina avgifter inteckning ansökan. Vanligtvis minskar varje punkt som du köper din ränta med en kvarts procent. Konventionell visdom är att köpa poäng är en bra investering om du planerar att äga ditt hem fem eller fler år. Varje punkt kan spara dig tusentals dollar i ränta under hela löptiden för din inteckning. Poäng är också avdragsgill i många fall på din federal självdeklaration för det år då du tar ut din inteckning.