hem byggnad – att välja rätt inteckning

Det finns många olika typer av inteckningar tillgängliga. När du väljer rätt inteckning, måste du ta hänsyn till din nuvarande ekonomiska situation och vad du förväntar dig din ekonomiska situation kommer att vara i framtiden. Du bör också fundera på hur många poäng du vill betala och om du vill vara bunden till en uppsättning räntan för lånetiden eller är villiga att ta en chansning och få en justerbar inteckning. Vi har listat några av de vanligaste typerna av bolån nedan.

Fast ränta inteckningar erbjuda en ränta som aldrig kommer att förändras under hela lånets löptid. Om du låser i en hastighet av 7 procent som beräknar en betalning på $ 1,150 per månad, då vet du att under 20 år du fortfarande kommer att betala $ 1150 per månad. De enda saker som kommer att förändra blir fastighetsskatten och eventuella försäkringsersättningar som ingår i månadskostnaden.

Justerbar ränta inteckningar (ARM) har en ränta som ändras utifrån förändrade marknadsräntor och ekonomiska trender. De erbjuder oftast en initial ränta som är två till tre procentenheter lägre än fast ränta inteckningar, men de erbjuder inte den stabilitet eller försäkran av en känd inteckning betalning under de kommande åren. Om du inte räknar med att vara i ditt hem under många år, dock kan en ARM vara precis vad du behöver
Ballong inteckningar erbjuda en initial ränta som är lägre än fast ränta inteckningar. Det håller detta låg fast ränta för fem till sju år och sedan kräver en “ballong” betalning. Ballongen betalningen är den sista utbetalningen av lånet och betalar av hela saldot. Månatliga betalningar är låga eftersom betalningarna för de första fem till sju år skrivs på en låg ränta under hela lånetiden. Om du planerar att antingen sälja ditt hem, betala bort det, eller refinansiering det innan ballongen förfallodagen, då denna typ av inteckning kan vara rätt för dig.

Statliga bostadslån hjälpa till att sänka kostnaderna för bolån så att fler människor har råd att äga sitt eget hem. Det finns tre myndigheter som försäkrar bolån. Federal Housing Administration (FHA), vilket är en del av det amerikanska Department of bostäder och stadsutveckling, Veterans Administration (VA), och Rural bostadsförmedlingen (RHS), som är en gren av US Department of Agriculture. Endast godkända långivare kan erbjuda dessa lån, och det finns standarder som krävs att fastigheten måste uppfylla för att kvalificera sig.