hem byggare i favör av senaste bostäder proposition

Home Builder – Pulte hem, är mer än tacksam för president Bush att underteckna nya bostäder räkningen in i lag. Detta är ingen överraskning eftersom bostäder varulager är på rekordlåga siffror och en brist på efterfrågan har kontinuerligt drivit ned bostadspriserna. Pulte Homes ‘Richard J. Dugas, Jr, VD och koncernchef, är övertygad om att 7500 $ skattereduktion för första gången köpare kommer att ge bostadsmarknaden en välbehövlig boost.
“Vi förväntar oss att 7500 $ skattereduktion för att få mer första gången hem köpare utanför sidlinjerna och in i ett hem,” sade Dugas. “Det, i sin tur, kommer att frigöra hem säljare som sedan kan övergången till deras nästa hem. Minska övergripande bostäder inventering, kan både nya och återförsäljning bidra till att stabilisera prissättningen och dra hem byggare samt köpare hem.”

Den senaste skattelättnaden är avsedd att hjälpa första gången hem köpare som stänger på ett husköp före den 1 juli, 2009. Gifta par med en sammanlagd inkomst på upp till $ 150.000 och enskilda skattebetalare med en inkomst upp till $ 75.000 är kvalificerade för hela beloppet på $ 7.500. Om, till exempel, är skyldig första gången köpare den federala regeringen skuldbeloppet kommer att minskas från $ 7500 kredit. Om första gången köpare är skyldig pengar av den federala regeringen, kommer beloppet att läggas till check för skattelättnaden.

Denna skattereduktion är i grunden ett räntefritt lån som mottagaren måste betala tillbaka till den federala regeringen under en 15 års tidsperiod, som börjar två år efter det att krediten tas emot. Så, om den skattelättnad på $ 7500 hävdas i hemmet köparens 2008 självdeklaration, kommer återbetalningen att börja med 2010 års inkomstdeklaration på $ 500 per år.

För att hitta mer information om den senaste bostadsmarknaden lagförslag som godkänts av Bushadministrationen se till att besöka federal kredit bostäder skatt eller IRS webbplats för särskild inkomstskatt information.