hem bolåneräntor – 4 val

Hem bolåneräntor är i en period av flux under kreditkrisen pågår just nu i USA. Du kommer fortfarande att kunna hitta rimliga priser för ett billån, men du kommer att behöva arbeta lite hårdare än du skulle ha några månader sedan. Det är viktigt att bestämma vilken, om någon av de inteckning typer och priser är lämpliga för just din hem inteckning situation. Information finns tillgänglig på nätet, eller så kan du besöka en lokal långivare för att bestämma den bästa vägen för dig att följa. Panikköp är aldrig svaret, så du bör ta dig tid att forska din väg i förväg.

fast inteckning

Kanske den mest typiska av de skattesatser hem inteckning och paket tills ganska nyligen, kronologiskt sett, är det av fast inteckning. Om du håller en inteckning med en åtta procent ränta och en trettio års löptid med tjugo procent ned, är det förmodligen en äldre inteckning. Idag, de fasta inteckningar är fortfarande ofta 30 åriga hypotekslån, men de kan också vara 12 år termer, 15 termer år, 20 termer år, eller andra förhandlade paket. Räntesatsen kommer att variera beroende på löptid och kreditvärdighet, men det ändrar inte över lånets löptid.

rörlig bostadsränta

Under de senaste åren, eftersom fler människor i det här landet ville delta i den amerikanska drömmen och äger sina egna hem, tog fler och fler låntagare ut inteckning paket med priser hem inteckning kallas en variabel inteckning. En variabel inteckning har en uppsättning term som vanligtvis består av en låg inledande kurs och en andra fas där inteckningen varierar enligt vissa förinställda index. Ett exempel är att binda bolåneräntan till prime-räntan. Den ursprungliga perioden kan ganska kort följas av en ballong betalning.

ballong

En ballong betalning är ett annat sätt att finansiera och hålla låga priser hem inteckning för att “sälja” inteckning till långivarna. Låntagaren förbinder sig att ha låga eller noll bolåneräntan för en mycket kort tid med förväntningen att inkomsten kommer att öka innan ballong betalning kommer tack. Detta kan vara en riskfylld typ av billån, men det fungerar också bra för människor som är i vissa typer av finansiella situationer. Du är bäst på att bedöma huruvida eller inte att använda den typ ballong inteckning av lån arrangemang.

omvänd inteckning

En speciell typ av priser hem inteckning är en känd som en omvänd inteckning. Detta tas ofta ut som en pensionär som äger sitt eget hem. Det kan vara ett sätt att finansiera sjukvård. Det kranar eget kapital i huset och betalar ägaren över livet av den person som tar ut lånet. Denna typ av inteckning är förmodligen en av de minst förstådda av alla inteckning typer. Detta bör inte ingås lätt. Ta reda på exakt vad de långsiktiga effekterna kommer att vara i din egen situation.