hem bidrag

Vad kan ett hem bidrag göra för dig? Nåväl, låt oss vara ärliga, är den största utmaningen i att köpa ett hem att komma med handpenningen. De flesta hem kräver minst 10% ner som på toppen av din regelbundna månatliga utgifter kan vara svårt att lägga undan. Och medan detta kan vara tufft för nästan varje hem köpare, är det särskilt svårt för familjer med låg inkomst som känner sig som om deras drömmar om att äga ett hem aldrig kommer att förverkligas. Men det finns ett sätt för alla att kunna betala för sitt hem avbetalningar och det är genom regeringens hem handpenning biståndsprogram som presenteras genom HUD. Avdelningens uppdrag är att göra äga ett hem tillgänglig för så många amerikaner som möjligt. HUD gör garantier för bostadslån och andra initiativ, även om en vanlig missuppfattning är att HUD faktiskt utfärdar bolån till låntagare. De gör något sådant, men de erbjuder initiativ avseende förskottsbetalningar.

Den amerikanska drömmen Handpenning Initiative är bara en av dessa initiativ som infördes av HUD under 2003. Detta initiativ stöds med 200 miljon dollar som tilldelas i olika hem bidrag som hjälper potentiella husköpare att betala sina avbetalningar. Dessa bidrag är endast tillgänglig för första gången köpare och fokuserar också på vitalisering stadsdelar och ge minoriteter, samt lägre familjer inkomster, med en ökad levnadsstandard.

Men denna HUD bidrag inte kan användas för bara några kostnader relaterade till ditt hem köp. Faktum är att de kan användas för att hjälpa till med avbetalningarna och kostnader stängning endast. Och kom ihåg att detta endast är ett stöd beviljas, vilket innebär att det är osannolikt att täcka hela kostnaden för din handpenning. Hem bidragen till enskilda personer eller familjer är en en gång utmärkelse och är maximerad till $ 10.000, eller sex procent av det faktiska inköpspriset. Detta är en verklig regering hem anslags-program som verkligen är fast besluten att hjälpa människor bättre liv. Bidraget har aldrig betalas tillbaka och kan beviljas när som helst.

Även HUD erbjuder hem bidrag, det finns andra där ute som försöker hjälpa genom gåva att ge enheter. Vid ett tillfälle, HUD försäkrade många av dessa “andra” biståndsprogram men nyligen har lagt ett moratorium för dessa typer av hem bidrag eftersom de inte längre stödja någon av dessa typer av stödprogram. Anledningen till detta är att de tror att vissa människor kan använda dessa program hemma i bidrag för att köpa hem med bolån att köparna helt enkelt inte har råd. De anser att den senaste händelsen av utmätningar direkt kan relateras till det faktum att människor har utfärdats inteckningar som de normalt aldrig skulle ha sökt hade de inte fått det stöd från ett hus stipendieprogram.