hem avskärmning hjälp

Här är vi i denna nuvarande lågkonjunkturen och den nuvarande avskärmning krisen visar inga tecken på att avta. Människor är fortfarande inför det faktum att de bostäder som de köpte för flera år sedan är nu värda mindre än vad de är skyldiga på dessa hem.

Många människor har haft betydande inkomster nedskärningar, medan andra helt har förlorat sina jobb. Detta, naturligtvis, är kraftigt påverkar deras förmåga att betala tillbaka sina bolån. Varje dag människor från alla samhällsskikt söker hem avskärmning hjälp!

Enligt färska uppgifter precis släppt av Mortgage Bankers Association, missade nästan 10 procent av alla amerikanska husägare med en inteckning minst en betalning i sommar. Denna rapport visar också att andelen bolån som är någonstans i avskärmning processen under det andra kvartalet i år var 4,57 procent. Denna siffra är något högre än den var förra året vid samma tid.

Den goda nyheten kommer ut av denna rapport är det faktum att antalet inteckningar som är flera betalningar efter förfallodagen har gått ner från förra året. Dock rapporterar Mortgage Bankers Association också en ny förhöjning i nya misskötsel. De förblir “försiktigt optimistisk” om bolånemarknaden.

Vad betyder allt detta för dig? Egentligen finns det lite hopp fortfarande tillgängliga för dem som halkar efter på avbetalning. Och även om, kan din bank gör det verkar som om du inte har några val, gör du förvisso ha alternativ.

I det här aktuella miljön av statens mandat medling, anstånd avskärmning, program fördragsamhet, blankning och särskilt ändringar lån, vore det dumt att inte titta in i några hem avskärmning hjälp och försök att använda något av verktygen tillgängliga för dig innan du bestämmer dig för att ge upp.

Som en sista utväg kan du kanske gå med på att ge ditt hem tillbaka till banken genom att erbjuda en handling i stället för avskärmning. Medan absolut inte det bästa alternativet, skulle detta tillåta dig att avstå juridisk mardröm för lidande genom avskärmning processen.

Men här är det riktigt goda nyheter för dig, experter är överens om att i de flesta fall något kan göras för att undkomma avskärmning!

Målet är alltså att se om du uppfyller kvalifikationerna för ett av dessa program. Lyckligtvis är de flesta människor kommer att vara berättigade. Om detta är en ägare ockuperade hem, inte en förvaltningsfastighet, och din inkomst har minskat avsevärt, du kan bara uppfyller kvalifikationerna för ett lån modifiering. Med ett lån modifiering du kanske kan sänka din ränta och avsevärt sänka din månatliga betalning.

Så låt mig betona denna punkt: om du snurrar in vad som kan vara en avskärmning situation – du har alternativ! Låt inte systemet lämnar du känner sig maktlösa – agera nu!