har subprime-utlåning förändrats Amerika

Före 2007 mycket lite tankar gick till idé eller logik bakom subprime-utlåning. De finansiella institut som finansierar dessa lån var att tjäna pengar hand över knytnäve i avgifter och räntor på lånen. Vad de inte inser är att många av dessa riskabla låntagare var extremt sannolikt standard om ekonomin vände söderut. Idén att låna $ 300.000 till någon som gör $ 45.000 är helt meningslöst. Hur kan någon betala för en $ 2200 inteckning betalning när de bara göra $ 2500 A månad efter skatt? Är $ 300 per månad kommer att täcka allt annat bekostnad? Naturligtvis inte! Så dessa låntagare tog sin tillflykt till kreditkort och nu är vi i en kreditkris.

Ser tillbaka på början av den finansiella krisen, verkar det ganska uppenbart att vi kan skylla subprime utlåning på första benet ner i ekonomisk katastrof. För år långivare var att ge lån till människor som inte kunde betala dem. De kreditgivning var mycket överseende minst sagt. Om du har ett hjärta som slår och en signatur, kan du signera för nästan alla lån under $ 300.000 oavsett vad din årslön var. Det fanns vissa människor som få bolån som inte ens har en årslön!

Ser någon annan ett problem med den här? När du ger bort stora summor pengar eller ansvar när de aldrig har varit utsatt för det, kommer de sannolikt att misslyckas. Låt dessa personer misslyckas med en $ 2000 kreditkort, inte en $ 300.000 hem. Förhoppningsvis subprime långivare har lärt sig sin läxa och vi kan sätta den finansiella krisen i det förflutna.