har inteckning misskötsel nått botten

Det är förbryllande hur många husägare går belly-up i sina lån, särskilt med tanke på att det finns kopiösa mekanismer för att rädda dem som står inför avskärmning eller ens se sig närmar sig vägen till utestängning. Det föregående oaktat, finns det en skola som tyder på att inteckning misskötsel ännu inte har nått botten. Ekonomer hävdar att sju av 100 husägare finns för närvarande brottsligt på sina bolån.

Vad gör ärenden är antalet av dem som knappt hänger på till sina hem och som blir uppsagd, omkörd av konsumenternas skulder, och också föll offer för lockelsen av enkel rättvisa när de hade råd att ta ut några pengar från sina hem. Nu upp och ner i sina lån, finns det ingen chans för refinansiering och räddning är endast tillgänglig genom att kvalificera för en av de statliga program. Kanske är det tanken att husägare äntligen söker hjälp som gör Mortgage Banker Association kommentar på en nedgång i nya avskärmning anmälningar.

Tyvärr är investerare köper inte det goda nyheter, särskilt eftersom nedgången i utmätningar kan vara lånen för närvarande på is i väntan på ett beslut om att se om husägare är berättigade att delta i någon av de statliga programmen. Således, det finns en god chans att det faktiska antalet stoppas utmätningar otillbörligt kan urvattnar avskärmning priser, se att inte alla stoppas utmätningar faktiskt kommer att resultera i sparade lån. I dessa fall kan de stoppas utmätningar köpa lite tid, men så småningom bli utmätningar ändå.

Med upprörd på bostadsmarknaden, inte föra upprörd i antalet anställda inte några goda nyheter. I själva verket påstår som anses ground zero för inteckning härdsmälta – Nevada, Florida, Michigan, och Californien – även rapportera skyhöga arbetslösheten samt beräknad förlust av arbetstillfällen som ännu inte drabbat de krisdrabbade ekonomierna i dessa stater. Spekulationer frodas att ytterligare lågkonjunkturer kommer sannolikt att hända. När detta inträffar, är nästa våg av utmätningar kommer att fortsätta dra ned marknaderna lokalt men även nationellt.

Som sådant är det ett säkert kort att inteckning misskötsel ännu inte har nått botten, och kan faktiskt fortfarande vara i mitten stadier av deras freefalls. Detta gäller särskilt med tanke på att andra former av bolån nu börjar också gå med subprimelån i sina utmätningar. Med så många konsumenter som bor från lönecheck till lönecheck, även till förlust av endast en eller två sådana lönecheckar kan hagel finanspolitiska katastrof för konsumenten, och i förlängningen för långivaren som innehar inteckning papper.

Även om det inte säger så högt, investerare är SLUG att återigen hoppa huvudstupa in i bolånemarknaden och inte ens de statliga incitamenten är tillräckliga för att få dem att ändra sig. Detta naturligtvis väcker frågan vad det tar att åter göra dem bekväma att investera i bostadsmarknaden. Vissa spekulerar att endast statliga tvång kunde utföra denna bedrift, medan andra hoppas att en avmattning i utmätningar kommer att räcka för de mer vågade dem att åter ingjuta kontanter in på bostadsmarknaden.