har en justerbar sats inteckning – behöver remortgage bråttom

De flesta människor är nog medvetna om att räntorna har varit på en uppåtgående trend. För dem som har fast ränta inteckningar det spelar ingen roll egentligen. Men om du har en justerbar ränta inteckning, så du kanske redan har sett en ökning av dina betalningar. Eftersom dessa kan gå betydligt högre, kan det vara en bra tid att överväga att få en remortgage. Här är några tips på hur man gör det.

Justerbar ränta inteckningar är definitivt rätt väg att gå när det gäller att få lägre utbetalningar – åtminstone var det vägen. Problemet med detta är att de är bara bra för en begränsad tid. Medan dina betalningar är fasta i början, kan du inte slå det. När det går till den justerbara delen, men med dagens ekonomi, kan det bli en riktig mardröm.

Att få ett remortgage är ungefär den enda lösning du har. Ju snabbare du får det – desto bättre blir du. Om ekonomin förändras till det bättre i framtiden, kan du remortgage alltid igen.

Idealt är den bästa tiden att remortgage när boräntorna är mer än minst 1% mindre än vad du har nu. Det är dock möjligt att du bara behöver för att få en ny fast ränta inteckning innan du förlorar huset. Om så, agera omedelbart. Ett sätt att du kan släppa din betalning belopp med en fast ränta inteckning, är att öka den totala tidsperioden för inteckning. Även om det kommer att sänka utbetalningarna, kommer det att öka det belopp som du faktiskt kommer att betala i det långa loppet – men det kommer att vara billigare än justerbar ränta om priserna inte blir bättre. Överväg remortgaging igen senare.

Nästa sak du behöver göra är att gå online och få några citat. Det är lätt att göra och du kan få mer än ett citat från en enda webbplats. Men du måste ändå gå till mer än en, dock, och få flera offerter. Sedan noggrant jämföra dem, och se vilken som fungerar för dig. Du ska veta dock, att en fast ränta inteckning är vanligtvis högre än en justerbar ränta inteckning. Det är förmodligen därför du åkte med en justerbar ränta – så att du kan få ett större hus.

Efter att ha tittat på de citat du får, kommer du vet två saker – om en fast ränta remortgage är inom din budget, och för det andra, om du kommer att bo i det huset. Även om det kanske låter lite drastiskt, du redan antagligen upplever vad som händer med räntorna. Ni har redan sett räkningarna.

Om du tror att de nya stöden låter bra för dig, måste du sitta ner och bestämma om du kan göra dessa betalningar under minst tre år. Detta är hur lång tid det tar att återhämta sig de kostnader som kommer att delta i remortgage processen – avslutande kostnader igen. Så, om det finns en möjlighet att du kanske inte vill stanna så länge, är det inte för dig.

Slutligen, bestämma hur mycket kapital du har i huset nu. Med det, kanske du kan få lite skuldkonsolidering, vilket kan göra att få en remortgage ännu mer värt.