har du rätt inteckning för din livsstil

De flesta australiska hem köpare har en amortgage som har utformats av en långivare, och för en långivare. Detta innebär att din förmodligen betala alldeles för mycket för alldeles för länge med att äga ditt hem. Men – Varför är det så?

att känslan från marknaden.

Det finns ett enormt antal produsts Home Loan tillgängliga från ett stort antal Prime och sub prime långivare på den australiensiska marknaden. Att välja den rätta för din livsstil kan inte vara så enkelt som du vill att det ska vara.

De flesta långivare och mäklare är fixerade vid Räntor men är det verkligen så bostadslån är om? Om det var, då långivaren som erbjuder den lägsta räntan borde få alla bostadslån. Det är självklart inte det? Fortfarande, vad annat kan de långivare, och de flesta mäklare erbjuda dig om inte risken för en lägre ränta? Det är inte som de faktiskt arbetar för dig är det?

kommer att använda en mäklartjänst rädda eller kostar pengar?

De flesta inteckning mäklare gör jobbet åt dig till en viss grad, men kan man verkligen vara säker på att de inte arbetar minst lika hårt för långivaren också? Trots allt, vem betalar dem? Äger du? Vanligtvis inte! Så, om mäklaren får betalt av långivaren? Och om långivaren bara arbetar för sig själva ..? Kan du vara säker på att du får det bästa inteckning för dig?

Varför tror du Långivare är i branschen för finansiering bolån? För de pengarna! Enkelt och lätt. De är i det för att tjäna så mycket pengar som de kan. De har aktieägare och styrelser den har att behaga. Så var passar du in i deras system? De är inte där för att vara snäll mot dig eller mig. De är det erbjuder dig en möjlighet att äga eller köpa en bostad. Men det är i princip alltid på deras villkor.
vad om inteckning mäklare?
Varför är mäklare i branschen att arrangera inteckningar om inte för pengarna?
Tja, har de flesta inteckning mäklare kommer främst från inom banksektorn i första hand. Många är före detta banktjänsteman s och bankchefer som tror att de kan tjäna en bättre inkomst som en Mortgage Broker än de kunde på sina gamla jobb.

Om så är fallet, och jag tror att det är i de flesta fall,
vad kan en fd banktjänsteman erbjuda dig att en bank inte kan?
Förmodligen inte mycket.
De förmodligen aldrig ens tänka på det!

Vad gjorde din senaste långivare eller mäklare inteckning göra för dig?
Igen, förmodligen inte mycket längre än registrerar du dig på en ansökan om inteckning
och se lånet genom att avveckling. Är jag rätt.

Mäklare bör erbjuda dig en bättre, annorlunda sevice.

Hur är inteckning mäklare? Varför är mäklare i branschen att arrangera inteckningar om inte för pengarna? Tja, har de flesta inteckning mäklare kommer främst från inom banksektorn i första hand. Många är före detta banktjänsteman s och bankchefer som tror att de kan tjäna en bättre inkomst som en Mortgage Broker än de kunde på sina gamla jobb.

Om så är fallet, och jag tror att det är i de flesta fall, vad kan en fd banktjänsteman erbjuda dig att en bank inte kan? Förmodligen inte mycket. De förmodligen aldrig ens tänka på det!

Vad gjorde din senaste långivare eller mäklare inteckning göra för dig? Igen, förmodligen inte mycket längre än registrerar du dig på en ansökan om inteckning och se lånet genom att avveckling. Har jag rätt?

Och vad gjorde Mortgage Broker få ut av lånet? Ingenting från fickan som är sant. Men i nästan alla fall inteckning mäklare kommer att ha fått en upfront provision på ca 80% av 0,80% av lånets värde, och på en $ 250.000 inteckning som är ungefär $ 1,600.00 Inte en dålig inkomst är det?

Ovanpå detta, kommer de flesta mäklare får vad som kallas en Trail kommissionen liksom. Detta är en Monthy provision på ca 80% av 0,275% av värdet av inteckning, eller ca $ 55,00 varje månad – så länge din inteckning är med dem.
Så om du är med en långivare i 30 år
din mäklare kommer att tjäna en total avgift från långivaren för att ett lån på cirka $ 21.400 i up-front och provisioner trail.

Nu inte få mig fel, har jag inga problem med inteckning mäklare som tar emot denna typ av inkomster från att hjälpa dig att få igenom minfält att Loan Skriva kan vara. Efter allt jag är en Mortgage Broker själv. Men jag tar illa vid brist på insats de ofta lägger in på att hitta rätt inteckning för dig.
Vanligtvis är det bara den enklaste inteckning för att skriva, om inte den mest lönsamma Mortgage, för dem.

Fråga dig själv dessa frågor.

Här är en enkel övning för att se om långivaren eller den mäklare du senast använde du fick den bästa inteckning för dig eller den bästa inteckning för dem.

Lägg antalet ja-svar och ta bort alla inga svar

Har din långivare eller mäklare kontaktat dig på ett regelbundet (säg minst kvartalsvis) av någon anledning?

Har din långivare kontaktat dig regelbundet (säga kvartalsvis) för att se till att du är på rätt spår med din inteckning, din ekonomiska framtid och liknande?
Inte bara genom att skicka uttalanden antingen – Real kontakt via telefon eller mail.

Har din långivare eller mäklare någonsin förklarat skillnaderna mellan de olika inteckning produkter tillgängliga via sitt företag?

Har din långivare eller mäklare någonsin förklarat skillnaderna mellan de olika inteckning produkter tillgängliga via andra långivare?

Har din långivare ger dig några alternativ om vilken typ av inteckning skulle bäst passar din livsstil och ekonomiska behov och gjorde de förklara hur de olika alternativen skulle gynna eller kosta dig?

Skulle du kunna säga det, eftersom du tog ut inteckning, har du gjort märkbara (bättre än säga $ 600 per månad) och regelbundna inbrytningar i att minska skulden av inteckning varje månad?

Har Granska din långivare eller din mäklare din inteckning med dig minst en gång om året?

Har din långivare någonsin sagt om Strategier skuldminskning och hoow de kan spara tiotusentals dollar i ränta och år av termen?

Totalt poängen och se om din inteckning fungerar för dig eller om du arbetar för din inteckning.

En poäng på 8 innebär att din långivare Broker är värt sin sin vikt i guld

En poäng på 4 eller mer innebär att långivaren eller mäklaren är över genomsnittet men fortfarande har en lång väg att gå för att tjäna sitt förskott eller spår.

En poäng under 4 är förmodligen om genomsnittet. Och det är en mycket sorglig statistik. Din långivare eller mäklare innebär förmodligen väl men de är bara inte göra rätt av dig.

En poäng på 0 betyder att du förmodligen bara någonsin behandlat en långivare och du verkligen behöver för att ta en ordentlig titt på var din inteckning är på väg. Vems pengar är ITR att din ge dem? Yours är inte det? Borde inte du behålla så mycket av det som du kan?

kan du fixa det?

Du kan reparera skadan en mäklare eller långivare har orsakat dig, genom att hitta en annan mäklare som är professionella nog att se att det finns inteckning Structures där ute och det finns inteckning produkter. De måste förstå att inrätta Mortgage Structures är väldigt annorlunda att bara inrätta hypotekslån. När du har hittat en sådan Broker – Håll dem, de är få och långt mellan

vad som gör en bra inteckning struktur?

På tal från vår egen synvinkel, går en bra Mortgage Struktur utöver att bara hjälpa någon att få en inteckning genom en långivare. Det omfattar:
* Se till att inteckning ger dem störst chans att få ut av skulden på kortast möjliga tid utan att nödvändigtvis kostar dem något mer varje månad för att göra det.
* Hålla långivarna löpande avgifter ner till noll eller åtminstone till ett minimum.
* Stödja klienten i minst två år med mentorskap och hantering av sin inteckning struktur.
* Ge kunden med Monthly kontakt kräver minst två år efter det att lånet har lösts.
* Genomföra en årlig översyn av Mortgage Struktur, det är framgång och dess misslyckanden.
* Säkerställa att lämpliga exitstrategier är på plats för att ta hand om det oväntade.
Det innebär att göra kunden i centrum av mäklarens världen. Inte långivaren.

En sista Quiz intriger sinnet.

När man jämför din nuvarande inteckning mot följande kriterier Mortgage Reduction, hade som inteckning struktur skulle du ha valt har du varit att ge valet?
* Om din bank hade i erbjudit dig en inteckning som:
Ett. Tillät dig att få ut av skulden år efter år tidigare utan att nödvändigtvis betala mer per månad för att göra det.
2. Det får dig att spara tiotals till hundratals tusentals dollar i ränta, och hade inga pågående avgifter.
Tre. Det gav dig möjlighet att använda den totala mängden av inteckning medel – för hela inteckning sikt – att göra vad du behövde eller ville – liksom, Köp Investeringar såsom fastigheter,
pensionsrätter, aktier, etcetera.OR miljarder. Betala för oväntade och oplanerade medicinska eller andra personliga eller affärsmässiga kris frågor. ELLER
c.. Tillät dig att finansiera din livsstil behov under den tid av inteckning.
Skulle du ha valt inteckning du har idag? Eller en inteckning med de funktioner och fördelar har jag just beskrivit?
Dessutom, om din bank eller mäklare hade erbjudit dig en inteckning:
* Som får du obegränsad gratis Eftpos, atm
och Check transaktioner varje månad.
* Att alltid bara debiteras du ränta på
den verkliga mängden pengar du skyldig på en viss dag. Med andra ord, om de inte gjorde klump hela 30 år värd för intresse i att lånet
och laddade att från dag ett.
* Om de hade erbjudit dig en inteckning där du aldrig tvungen att be om lov att dra pengar ner,
även tillbaka till den maximala gränsen för lånet;
en där du aldrig tvungen att förklara dina skäl,
och aldrig behövt nytt ansöka om medel eller
ta ut extra tillägg eller personliga lån.
Skulle du ha valt att inteckning eller inteckning du har nu?
Slutligen, låt mig fråga dig detta:
Om du inte övervägde omfinansiering eller ta ut en ny inteckning
innan du läser detta,
Kan du tänka nu åtminstone, om
inteckning du har är den bästa inteckning
för dig – eller tror du att det är bara
den bästa inteckning för långivaren?

Skulle du föredra en inteckning som jag har beskrivit ovan,
eller en liknande inteckning du nu har?

det är dina pengar när allt är inte det?
Vem ska du ge det till?
din familj och din livsstil?
eller långivaren?

Att ha en inteckning är bara början. Att ha rätt en är absolut nödvändigt. Om du inte har fått rätt inteckning din i för en dyr kamp. Som ett exempel: om dina återbetalningar är $ 2000 per månad på en 30 år inteckning du kommer att betala långivaren $ 720.000 för ditt hem. Såvida du inte offra din livsstil genom att betala mer varje månad att bli om skulden.
Är det din idé roligt? Vi tror inte det.