har du hört talas om inteckning semestern förslag

Föreställ dig hur ett år långa inteckning semester kan få på den amerikanska ekonomin. 12 långa månader utan att behöva göra ännu en inteckning betalning, pengarna konsumenterna kunde hålla i sina fickor kan användas för välbehövliga inköp och även betalningar Bill att hjälpa konsumenterna att få tillbaka på sina fötter. Vem skulle betala för en sådan inteckning semester? Den federala regeringen, naturligtvis – eller, för att vara mer korrekt och få rätt tillbaka till källan, du och jag

Visst, vid denna tidpunkt inteckning semestern förslag är fortfarande lite av en önskedröm och det finns faktiskt ingenting på gång, men idén har funnit nåd hos konsumenter och informella undersökningar visar att om ett förslag göras, skulle allmänheten tillbaka den. Programmet i sig är inte så nytt som det kan låta för amerikanska öron. Över havet i Europa är det redan en stapelvara i det finanspolitiska landskapet i vissa länder.

Framför allt Spanien erbjuder arbetslösa husägare möjlighet att skjuta upp nästan hälften av de amorteringar som de är skyldiga att upp till två år. Spanska bolåneinstitut är obligatoriska deltagare i planen och regeringen stöder de utgifter som måste läggas ut för inteckning semester program för att lyckas. Storbritannien är nu också ta en närmare titt på detta förslag och något som kallas “Husägare Mortgage Support Scheme” är nu löst svänger.

Som det ser ut, kan brittiska bolåneinstitut – efter eget gottfinnande – tillfälligt uppskjuta räntebetalningar. Tyvärr är dessa betalningar är senare uppsatt till slutet av lånet och därmed öka mängden pengar som måste betalas för att tillfredsställa anteckningen. Om den amerikanska kongressen skulle efterlikna denna typ av affär och gå ännu längre för att göra det ett år inteckning semester, kan det kosta potentiellt skattebetalarna en svindlande $ 600 miljarder euro. Å andra sidan, ser hur mycket pengar Obamas administration är funneling till bankerna i ett försök att hålla dem flytande, är det bara en droppe i havet.

Vad är mer, till skillnad från andra stimulus planerar för närvarande i verk en i utförandet, skulle en inteckning semester faktiskt sätta pengar in i konsumenternas och inte bankernas fickor, vilket gör det en verklig stimulans incitament för utgifterna, och ett bra sätt att inspirera banker och företag att erbjuda utgifterna incitament. I en tidsålder där praktiskt taget vem som håller ut en hand för en bailout betalning, är det bara en tidsfråga tills de brister i statliga räddningsaktioner av stora institutioner kommer att göra dem meningslösa.

Tyvärr är det tveksamt att banken sponsrade lobbygrupper kommer att tillåta ett sådant program för att komma i fråga någon gång snart. Istället finns det en god chans att fler räddningsaktioner av banker kommer att lobbade för, medan behoven hos de enskilda husägare kan anföras som motivering för räddningsaktionerna, men i slutändan kommer inte att tas upp när pengarna är faktiskt överförs till banker.