har du fått en utmätning beställning

Har du haft informella hot från din långivare anger att om du inte rensar dina inteckning efterskott då de kommer att inleda återbördande förfarande?

Uppenbarligen är detta ett mycket tidigt skede av återtagandet och bör inte ignoreras. Minns när bolåneinstitutet ringer dig, har de system som registrerar tider, datum och innehållet i samtalet och de kommer att använda det här i domstol för att försöka misskreditera dig. Så du behöver för att hålla en logg över de samtal själv.

På ett mer praktiskt, passa på att erbjuda bolåneinstitutet en kompromiss, så att de är mindre benägna att vidta några åtgärder på denna punkt. Men håller inte med något som du inte har råd eller hålla sig till eftersom detta kommer att leda till ett misslyckande att bibehålla ett avtal som kommer att räknas mot dig i domstol. Du är alltid bättre att göra några bidrag snarare än ingenting alls.

Om du har stora inteckning efterskott uppenbarligen domstolarna är mer benägna att bevilja ett återtagande ordning, men om du kan övertyga domaren om att orsaken till inteckning efterskott nu har gått och du räknar inga ytterligare problem, då han har tillräckliga skäl för att tillåta en återtagande fjädring för att få släppas. Dock kommer inteckning långivaren hävda detta, och slutresultatet ska bli en kompromiss där de månatliga inteckning betalningar ökas för att minska inteckning efterskott balans över tiden.

Ett annat alternativ du har, återigen beroende på omständigheterna, är att be att få minskade amorteringar för en tidsperiod. Detta kan vara för barnets födelse till exempel, och du kan visa för bolåneinstitutet att detta skulle vara en kort tid tills du börjar tillbaka till jobbet på en heltid.

Om du är på en återbetalning inteckning, kan du begära att gå in på ett intresse bara inteckning för en period, vilket är en bra idé eftersom det skulle minska din månatliga inteckning betalningar, och de kommer inte att klassas som missas. Det är viktigt att komma ihåg att när du söker finansiering, kommer en ny inteckning långivare att titta på inteckning betalning historia från de senaste 12 månaderna, och du kan betala mer pengar på lång sikt om man inte skulle kunna behålla en extra betalning.

Vissa bolåneinstitut erbjuder faktiskt semester inteckning betalning. Återigen, en mycket bra idé, men får tillåtelse formuläret hypotekslåneinstitutens skriftligen och fråga hur detta skulle ses om du skulle refinansiera i framtiden. Trots allt, om de kommer att klassas som missade avbetalning vad är poängen!