har du att betala alla dina retroaktiva utbetalningar för att få en ändring bostadslån naturligtvis inte

Utmätningar och ändringar lån. Jag är en fastighetsmäklare, hypotekslån upphovsman och byggare, och dessa är de två ämnen som folk frågar mig mest i dagens hemska ekonomi. Det är allt vi kan tänka på.

Men verkligen de två ämnena är verkligen ett problem. Vad fick dig hit? För en av en mängd olika anledningar, har du inte kunnat betala din betalning som arrangerades av dig och din långivare när du köpte ditt hem. Kan vara Sjukdom, arbetslöshet, minskade inkomster eller har andra oförutsedda händelser stryps din förmåga att betala din månatliga betalning för ditt hem. Nu är du långt efter på din betalning och din långivare kräver de retroaktiva utbetalningar plus avgifter och påföljder.

Om din betalning är $ 1500 och du har inte gjort det i 3 månader då du är skyldig $ 4500

Vid tiden du får nära till utestängning, du är skyldig en annan månaders betalning $ 1500

Din begäran inkluderar $ 500 i förseningsavgifter och påföljder och $ 350 advokatarvoden $ 850

Nu, saker är bättre och du kan kanske göra din betalning, men hur betalar: 6850 $

Är det inget du kan göra? Din avskärmning är i 2 veckor. Du kan inte betala $ 6850 för vad de kallar ett lån återanställning. Har du bara ge upp? Absolut inte. De retroaktiva utbetalningar behöver inte betalas idag.

Det har varit alltför många utmätningar. Långivarna vet det, vet Obama det. Jag vet det. Långivare vill inte att utestänga på dig. Är det för att de är trevliga killar? Nej, det är bara dåliga affärer idag. De förlorar pengar på varje avskärmning de gör idag.

Så vad är planen som kan rädda ditt hem? Det är Loan Modification. Du måste ansöka om ett lån modifiering. Det innebär att ändra en del av de ord och termer av ditt lån för att sänka din ränta. vilket kommer att sänka din betalning. Istället för att du betalar alla de retroaktiva utbetalningar i dag, måste din långivare erkänna att du har problem. Precis som freaking alla andra i Amerika och världen. Om du har problem hur kan du betala det tillbaka pengar sammanlagt tusentals på en gång. Så, är en ändring som gjorts. I exemplet ovan, de $ 6.000 i betalningar bara gå tillbaka till ditt lån som ska betalas tillbaka på din månatliga betalning. Du kommer att betala det med tiden, liksom resten av den inteckning som du är skyldig. Så du stoppa din avskärmning och göra nya arrangemang, så att du förs ström med en månads betalning. Regeringen stöder det och det är tillgängligt för alla.

Vad jag har beskrivit är inte ovanligt. Jag är i den här branschen, så jag vet att hundratals lån ändringar görs varje dag. Det kan vara en långdragen process, men när du börjar din modifiering din ångest nivå kommer att gå ner.

Det låter enkelt, men det är lite av en hård system för att navigera igenom. Några av er som läser detta har provat det själv. Några av er har varit framgångsrika, men många fler har fastnat i och illa av detta system. Många av er ska hitta en bra hypotekslån förhandlar kurator. Det kan vara lite dyrt, så du bör välja noga och be om referenser. Få en garanti för att ditt lån kommer att ändras med framgång. Jag sa ju att jag är i den här branschen och jag försäkrar er om att en erfaren lån rådgivare kommer att kunna hjälpa dig, om du har en viss stabilitet återvänder till ditt liv.

Om du vill veta mer, vill vi gärna höra från dig. Kanske vi kan hjälpa till. Vår kontaktinformation är nedan.

Lycka till