har avskrivningar något att göra med ekonomisk död

Ordet Amortering är en finansiell term som avser lån betalningar, men för att vara säkra på vår noggrannhet låt oss kolla källan till alla svar – Wikipedia.

“Avskrivningar och amorteringar är processen för att öka, eller står för, ett belopp under en tidsperiod. Ordet kommer från Middle English amortisen, att döda, fjärma i. ”

Så då jag kollade amorteringsschema att ge oss ytterligare klarhet.

“En amorteringsplan är en tabell över varje periodisk utbetalning på en amortizing lån.”

Dessa fraser är mest typiskt kopplade till en inteckning i en fastighet, den vanligaste av amortering av lån. När jag var student på finansiering lärde jag mig att ordet inteckning kommer från de latinska orden “mort” betyder “död och” gage “mening grepp.

Har du sett någonsin din inteckning som en “död-grip”? Gör att du känner stor om skulden på ditt hus? Jag skulle hoppas inte!

Så det verkar som att vi kan dra en linje för att ansluta frasen avskrivningar till inteckning i ditt hus, och jag ska förklara det närmare i senare artiklar. Och vi kan absolut fortsätta sambandet mellan ordet inteckning och dess innebörd döden-grepp. Så, för mig, det finns definitivt ett samband mellan begreppet avskrivningar och död, men mer specifikt, finansiell död.

Min avsikt med denna artikel är inte att vara sjuklig eller melodramatisk, men det är min erfarenhet att nästan alla villaägare med en inteckning falla i fällan att göra sin inteckning permanent familjemedlem! Hur gör de det? De tillåter amorteringsschema att diktera vilken takt de betala av sina lån – och detta är den mycket långsamma sätt att vara inteckning gratis.

Hur leder Avskrivningar på finansiellt döden? Låt mig förklara en liten del av hur amortering av ditt lån dödar dig ekonomiskt.

Här är ytterligare en förklaring från Wikipedia, som jag ska förklara ytterligare en minut.

“Även om en del av varje utbetalning avser mot både ränta och den huvudsakliga balans av lånet, det exakta beloppet tillämpas för huvudmannen varje gång varierar (med resten går till ränta). En amorteringsplan avslöjar bestämt penningbelopp sätta mot ränta , liksom den specifika sätta mot den huvudsakliga balans, med varje betalning. Initialt är en stor del av varje betalning ägnas åt ränta. Eftersom lånet förfaller, större portioner går till att betala ner den huvudansvarige. ”

Men vad betyder det här för dig, specifikt?

När du tar ut en inteckning (lån) för att köpa din fastighet du samtycker till att betala lånet tillbaka över en specifik term, säger 30 år, och detta bestämmer nivån på regelbundna betalningar du är skyldig att göra varje månad. Av varje månatlig betalning, drar långivaren räntebetalningen grund för dem, och gäller resten av den huvudsakliga balans, vilket reducerar mängden du är skyldig dem.

I början av ditt lån cirka 90% av din månatliga betalningen går att betala räntan på ditt lån och resterande 10% av din betalning appliceras på återstoden av lånet.

Har du läst det? Ouch! 90% av din månatliga betalningen blir uppslukad i ränta, vilket är kostnaden för att låna pengar. Inte undra på att det kostar dig mer än tre gånger vad du lånar för att betala av dina lån! (Kolla in det här någon gång, räkna antalet betalningar och räkna ut hur mycket du kommer att betala över löptiden för dina lånekostnader!)

Vilka föreningar är det faktum att lånet balans minskar långsamt över tiden, vilket innebär att du fortsätter att betala en stor del av din månatliga betalning i ränta till banken. I själva verket tar det dig över 250 utbetalningar för att komma till det stadium där den del av din betalning minska den huvudansvarige är större än räntekostnaden. Vad det betyder är mer än två tredjedelar av ditt lån sikt går att göra betydande bidrag till vinsten av långivaren, medan du kämpar för att göra framsteg i att bli inteckning gratis. Och det är detta som ger mig anledning att tro att Avskrivningar leder till ekonomisk död.

I allt detta jag ber dig att ta lite tid och förstå hur avskrivningar påverkar din ekonomiska framtid, för om du inte gör det, det finns en mycket stor chans att du kommer att sluta med en inteckning mycket, mycket längre än du väntat. Kanske även långt efter att du slutar arbeta.

Den viktigaste punkten som jag behöver för att imponera på dig är detta, din inteckning amorteringsschema är inte din vän!