Här är vad som väntar i lån modifiering

Som ni säkert vet, har nyheten om den “räddningsplan” eller “bailout” varit topp newshistorian i månader. Med löfte om $ 700.000.000.000 kommer att rädda ekonomin, våra misslyckade banker, och de dåliga bostadslånen att miljoner amerikaner har, hur vet du om det statliga programmet kan rädda dig och din inteckning?

Sanningen är … du gör inte. Och du kan inte under en tid.

Som med den ursprungliga Hopp för Villaägare Act antogs i april 2008, den här räddningspaketet fortfarande kallas hopp för villaägare, men nu i släptåg med en nybildad Troubled Asset Relief Program (TARP), har några stora brister som kommer, tyvärr, inte spara miljoner från lidande de höga kostnaderna för avskärmning.

David Leonhardt förklarade nyligen i en New York Times artikel, “The Treasury $ 700.000.000.000 bailout fond – som det är uppbyggt nu – kan spendera nästan ingenting på oroliga inteckningar i den vanliga husägare eller investerare.”

News rapporterar också avslöjat att över hälften av den $ 700 miljard som avsatts för att stoppa utmätningar redan har spenderats. Andra rapporter bekräftar att regeringen är långt utöver detta belopp och har faktiskt åtagit sig att tusentals miljarder dollar i stöd. Dock kommer de flesta av dessa pengar når aldrig den dagliga husägare i trubbel.

Så var är dessa pengar går?

Det gavs, och fortfarande kommer att, till de bästa fem bankerna för deras räddning. Och hur är dessa banker spendera merparten av denna skattebetalarnas pengar? Att gå samman med eller förvärva andra banker och betala av Wall Street investerare.

Den riskabla delen är att bankerna fortfarande inte är skyldiga att offentligt redovisa var och hur pengarna spenderas. Detta är en del av ansvarsskyldighet fråga som regeringen kämpade med när man försöker passera denna räkning genom kongressen.

10 November 2008 (Bloomberg) – “The Federal Reserve vägrar att identifiera mottagarna av nästan 2 biljoner nödlån från amerikanska skattebetalare eller de problemtyngda tillgångar centralbanken accepterar som säkerhet … Feds ordförande Ben Bernanke och finansminister Henry Paulson sade i september att de skulle följa kongressens krav på insyn i $ 700 bailout av banksystemet. Två månader senare, då Fed ger mycket mer än så i separata räddnings program som inte krävde godkännande från kongressen, amerikanerna har ingen aning om var deras pengar går eller vilka värdepapper som bankerna är pantsättning i gengäld. ”

Detta är ett stort problem, vars lösning (om någon) kommer inte att nå Main Street husägare i trubbel när som helst snart. I själva verket, försvårar det och fördröjer dessa medel komma till oroliga husägare.

Det finns också samma fråga som kört ut den ursprungliga Hope Nu proposition där beslutet att hjälpa dig och din inteckning – eller inte – vilar fortfarande i händerna på bankerna. Och idag, är bankerna ännu mer överväldigad och överösta med förfrågningar om lån ändringar. Kan ni föreställa er hur många människor ringer varje dag för att få hjälp?

Kevin Lapoint, som är en av många rådgivare certifierade och anställd av bostäder och stadsutveckling (HUD) organ för att hantera miljontals oroliga bolån, säger, “De statliga program meddelade så långt att hjälpa villaägare med brottsligt inteckningar har inte mycket hjälp , och jag förväntar mig inte att ändra. ”

Lapoint fortsätter med att säga att, “kort för att ändra allas lån, kommer varje nytt program troligen inte göra mycket av en buckla på grund av de olika lån omständigheterna och komplikationer som kan uppstå när det finns fler än en långivare eller panträtt i hemmet. Ännu viktigare, behöver bankerna inte delta … dessa räddnings-program att de banker som är tänkta att utöka till Main Street är helt frivilligt. ”

Sanningen är att många husägare som riskerar avskärmning helt enkelt faller igenom dessa enorma sprickor i systemet. Men det finns de som inte … Tricket är att veta vad du gör (fortsätta läsa).

Den olyckliga sanningen är att medan regeringen och bankerna hastigt försöker divvy ut denna bailout pengar (och inte gör det på ett systematiskt, rättvist eller ansvarsfullt sätt), kan du och ditt hus får slut på tid och få avskärmad på.

Så nu vad?

Vad du måste göra är att få din plan för angrepp för att strategiskt hantera utestängning om du ska skydda vad du fortfarande har och minska dina förluster … eller undvika dem helt. Du kommer att bli säkrare att veta vilka av de många livskraftiga strategier du faktiskt kan köra med som din bästa insats snarare än att räkna på statliga medel för att nå dig.

Din # 1 bästa sättet att undvika utestängning fortfarande försöker träna ett lån modifiering med din bank. Bankerna gör några ganska otroligt pass med oerhörd låga priser och förlåtelse.

Men … lån modifiering godkännanden inte är konsekventa, har kvalifikationer, och det finns definitivt saker du kan göra och säga som kraftigt kommer att öka dina chanser att få det lån du behöver för att överleva och hålla ditt hus.

Den sårbara delen av dagens nuvarande lån modifiering process är att du i princip får en chans till ett träningspass med din bank. Tyvärr har jag sett och hört alltför ofta av så många som missade eller tabbe detta unikt tillfälle.

hur?

De flesta människor förstår inte vad som ligger bakom bankernas strategi och behov … inte inser exakt vad de ska fråga efter, vad man ska säga … och vad man inte ska säga … eller hur man ska förhandla med sin bank. Eftersom de inte har denna kritiska insikt, många miste om det bästa lånet modifiering tillfälle av århundradet.

Det finns många fina linjer du behöver för att gå med din bank, och känna dem kommer att göra all skillnad i huruvida du får lån ändring du vill … eller inte.

På min hemsida kommer du läsa många skäl till varför det inte är en bra strategi att sticka huvudet i sanden när du står inför avskärmning … eller vänta på undsättning pengar … när du har så mycket att förlora.

Innan du gör det dyrbara samtal till din banks lån modifiering avdelning, se till att du vet vad du gör och vad du är uppe mot. Det är så värt att förstå denna process eftersom resultatet kan vara att man undviker risken att förlora allt.

Läs mer på: Elin Bullmann är författare och instruktör i “Hur man överlever Utestängning eller undvika den helt” en 200 + sida eBook täcker varje aspekt du måste vara medveten om när man står inför avskärmning. Dussintals experter ger sina bästa råd och mest allvarliga varningar om avskärmning, avskärmning senareläggning, lån modifiering, kort försäljning, konkurs kontra avskärmning, skatt och juridiska taktik.

Hur man överlever din avskärmning eller undvika den helt