hantering av svårigheter inteckning återbetalning

Villaägare kämpar med inteckning återbetalning av olika skäl. Arbetslöshet, allvarliga medicinska sjukdomar och andra finansiella kriser som dränerar en hushållsbudget gör det svårt för villaägare att göra avbetalning på tiden. Även om bolån är “prioriterade skulder”, kan långivaren återta hem för utebliven betalning, kommer en husägare med allvarliga ekonomiska svårigheter inte att kunna göra hela avbetalning trots risken att deras hem.

Så snart en husägare inser att han inte kommer att kunna göra en fullständig plan för inteckning återbetalning, bör han skapa en hushållsbudget. Han måste betala så mycket pengar på hypotekslån som möjligt tills han arbetar fram en lösning med sin långivare och anser hans finansieringsalternativ. Om husägare slutar betala på lånet helt, kan långivaren vara ovilliga att hjälpa till. Långivare är mer villiga att arbeta med husägare som försöker göra någon form av betalning. En budget kalkylator hjälper husägare att göra en budget som visar honom hur mycket pengar han faktiskt har att sätta mot inteckning varje månad. Budget miniräknare funktioner varierar beroende på typ men de flesta innehåller rutor för olika typer av månatliga utgifter, såsom kläder, mat och försäkring. En online budget kalkylator kan tillåta en husägare att anpassa inmatningsfält för att inkludera extra kostnader som inte visas på en vanlig miniräknare.

När husägare har en riktig budget, kan han överväga sina finansieringsalternativ. Till exempel, konsolidera andra skulder, såsom kreditkort skulder, kan frigöra mer pengar för inteckning. En låntagare som redan är i efterskott med bolåneinstitutet kan ha färre finansieringsalternativ tillgängliga på grund av skador på hans personliga kredit.

Husägare bör kontakta långivaren direkt efter att han har frigjort så mycket pengar som möjligt för sin inteckning återbetalning och vet vad han har råd att betala långivaren. Långivare har särskilda program för att hjälpa husägare som inte kan göra sina betalningar. Vad husägare kommer att kvalificera sig för beror på långivarens interna riktlinjer, hans omständigheter, betalningshistorik och hur länge hans betalningssvårigheter kommer att pågå. Några vanliga stödprogram för kämpande hypotekslåntagare inkluderar minskade betalningar, betalning “semester”, gör långivaren husägare att “hoppa över” vissa schemalagda inteckning återbetalning och förlängningen av lånet till lägre utbetalningar. Långivaren kan lägga efterskott till låntagarens regelbundna månatliga betalningar, låta honom tillbaka betala efterskott i små mängder varje månad, om han har råd att göra det.

Statliga program kanske kan hjälpa husägare om långivaren inte kommer att göra det. Program varierar beroende på område. Till exempel kan en husägare i England kunna få hjälp från sin lokala rådet för bostäder myndighet under regeringen Mortgage Rescue system. Villaägare som gör mindre än 60.000 per år och har en prioriterad person i sitt hem, till exempel ett barn eller gravida fru – kan få gratis finansiell utbildning och hjälp med återbetalningar av lån, om de uppfyller kraven för systemet. Assistans telejourer, som konsumentkrediter rådgivning service och lön plan, ger gratis skuldrådgivning till personer bosatta i Storbritannien via telefon.