hantera potentiella standard på din inteckning

Den senaste tidens flammande heta fastighetsmarknaden ledde till en massa rush köpa. Som det svalna, är en massa människor börjar oroa sig för att uppfylla sina månatliga inteckning skyldigheter.

hantera potentiella standard på din inteckning

Fastighetsmarknaden var en brasa drivs av historiskt låga räntor. Tja, är priserna stiger och bål börjar se mer och mer som en gammal lägereld grop som inte har använts i flera år. För många människor är den ränteuppgång visar sig vara en förödande händelse om de har en justerbar ränta inteckning. När priserna går upp, så gör månaden betalning belopp. Om utbetalningarna inte kan uppfyllas, försumliga på din inteckning är en bestämd mardrömslika möjlighet.

Om du kan se uppfyller dina skyldigheter inteckning betalning kommer att bli problematisk, är det första steget för att ta ett djupt andetag. Det finns bokstavligen miljontals människor som står inför samma problem. Du är inte en dålig person, så lämna eventuella skuldkänslor vid dörren. Du har inte tid för dem. Istället måste du fokusera på dina alternativ.

Det första alternativet är att sälja fastigheten. Om inteckning standard kommer att komma förr än senare, måste du prissätta hem längst ner på din lokala marknad och få det ur dina händer nu. Att försöka spara lite vinst på det, lära sig att sälja den på en till salu av ägaren basis. Du slipper betala sex procent provision tas ut av fastighetsmäklare, vilket bör spara några stora pengar.

För många människor har ränteuppgången ledde till den ökända dubbla whammy. Eftersom priser och månatliga betalningar uppgång, fastighetsvärden minskar. Detta kan resultera i en situation som kallas att vara upp och ner. I praktiken innebär detta att du är skyldig mer än hem är värt.

Problemet med denna situation är att du inte kan sälja hem och betala av inteckningen. Istället för att hoppa från en klippa, bör du ringa den finansiella institution som äger din inteckning. Det är förmodligen inte långivaren du fått lånet från. Långivare tenderar att sälja bostadslån till sekundära långivare.

När du har listat ut vem som äger inteckning, kontakta dem och vara ärlig om din situation. Be om en reducerad betalning eller uppskov på betalningarna tills du kan räkna ut något. Kommer en långivare godkänner ett sådant arrangemang? Ja. Långivaren är i verksamhet i form av bolån, inte äga bostäder. De vill inte att du ska standard på lånet för ett par anledningar. Först måste de försöka lista ut hur man säljer det, vilket placerar dem i uppochnedvänt läge du aktuella har. Det andra, vill långivarna inte “dåliga” lån på sina böcker. Dåliga lån kan påverka deras förmåga att låna pengar och få förmånliga priser. Om de får tillräckligt med dåliga lån på böckerna, kommer regeringen att kliva i. Ingen långivaren i världen vill att det ska ske.

Om du kan se att det går att få dåligt i förhållande till att uppfylla dina skyldigheter inteckning betalning, ta ett djupt andetag och lugna ner dig. Sedan itu med problemet och vidta åtgärder. Förhalning kommer att döda dig.