hantera hyresgäst förväntningar

Vad säger du när dina hyresgäster lämna ett meddelande med din fastighetsförvaltare, eller ringer direkt, säger att de är “rädd” att leva i din lägenhet och vill ha trygghet skärmen dörrar monterade? Kostnaden kommer att bli något i storleksordningen på $ 1500 till $ 2000 för tillverkning och montering två säkerhetsdörrar. Och ni redan har myggnät dörrar monterade! Vad är fel med dem?

Kanske hyresgästen frågar, “Vart är telefonen?” eller “Jag behöver luftkonditionering i detta klimat … det är ditt ansvar som hyresvärd att ge ordentlig värme och kyla!” Sedan finns frågan om företräde. “Jag gillar inte din tvättmaskin och vill använda min egen. Ta bort den!” Eller, “Jag har mina egna gardiner. Kan ta er ner?”.

Dessa är knepiga frågor på grund av den blandning av rättsligt ansvar, bra hyresvärd / hyresgäst seder och enkla förhandlingar och logistik. Vad ska du göra med en annan tvättmaskin hemma om du tar din ur lägenheten? Hur kommer ni att få det tillbaka till ditt garage? Vad gör ofta hyresgästen begär svårare är det sätt hyresvärdar förväntas svara på dem: snabbt, beslutsamt och ekonomiskt. Frågan alla hyresvärdar vill ha svar på är denna: “Är jag skyldig – företrädesvis genom lagstiftning – för att uppfylla denna begäran eller kan jag säga en platt” nej “”

Svår fråga. Vad jag kan säga med säkerhet är att detta är ett av de ögonblick när hyresvärden står ensam. Du kommer inte att se en advokat om dina hyresgäster gardiner för en sak.

Din Förvaltaren kommer att ha en ungefärlig uppfattning om lagen i många av dessa områden, men de kan också vara helt fel. Vad din agent kommer att vara är pragmatisk. De vill inte se hyresgästen lämnar över en bagatell. Så när det kommer till mindre frågor är det tveksamt vilken sida din agent kommer att vara på.

Även om det finns skillnader i hyresrätt i hela landet, är det möjligt att ge några riktlinjer för att fastställa den rättsliga tyngd bakom en hyresgästens begäran: den nedersta raden är att du måste tillhandahålla lokaler som är någorlunda ren, säker, hälsosam och trygg.

Se upp för Tenant Säkerhet

Elektriska ledningar, monterade apparater, gas bastuaggregat, luftkonditioneringsapparater, spisar, fläktar, belysningsarmaturer … dessa är ditt territorium. Låt inte hyresgästen leka med dem. Installera en jordfelsbrytare (även kallad en “säkerhetsbrytare”) för att skydda hyresgäster mot elektriska stötar.

Du är enligt lag skyldig att tillhandahålla säkra lokaler och du måste hålla apparater som fanns i lokalen vid inledningen av hyresavtalet och att ersätta dem om de inte kan repareras. Det finns ingen skyldighet att lämna apparater som inte fanns från början.

Vad du kan göra är att utesluta särskilt vissa saker från hyresavtalet genom att skriva ett villkor i dokumentet. Till exempel kan du skriva att en tvättmaskin har lämnats för att underlätta för hyresgästen, men kommer inte vara fast eller bytas ut. När du nästa inspektera din fastighet bör du överväga skick anordningar och tillbehör samt avgöra om att reparera, byta ut eller ta bort dem från lokalen och från hyresavtalet.

Om din agent säger att gasvärmaren eller varmvattensystem kontrollampa fortsätter att snurra av sig själv, skicka in en professionell att utreda. Problemet handlar om säkerhet och den bakomliggande orsaken måste utredas. Samma problem uppstår när en säkring håller blåser, ett ljus flimrar eller gnistor belysa en strömbrytare.

Rökdetektorer är nu en fråga om lag och din agent bör förse dig med de riktlinjer för ditt tillstånd. Många hyresvärdar väljer att förse sina hyresgäster med ett nytt batteri varje år och det finns nu förpliktelser om att hålla enheterna i funktionsdugligt skick. Fråga din agent, skriftligen om så är möjligt, för att testa varje rökdetektor när de gör en inspektion. Du kanske inte kan skyddas, som hyresvärd, genom att installera ett säkerhetskrav och sedan inte hålla det i skick.

Det finns andra säkerhetsfrågor som kan glida under radarn tills det finns en olycka. Titta på din fastighet med ett öga för sådana saker som en skadad duschvägg, ojämna golv eller behovet av ljus längs en gemensam väg.

Hyresgäster kan vara de som bär ansvaret för spridningen av mögel i badrummet eller köket, men du bör göra något åt ??det. Se till att frånluftsfläktar är monterade och är effektiva. Hyresgästen kan få betala för professionell rengöring vid avresan men du bör se till att de system som finns på plats. Mögel kan vara ett tecken på droppande kranar eller läckor tak – det är ditt problem att fixa utan onödigt dröjsmål. Dito för termiter, råttor, spindlar och så vidare.

Åtminstone kan du köpa hyresgästen en burk Mortein men som ibland händer med lägenhetskomplex, kan det vara en byggnad hela fenomenet. Då ska du betala för din del av någon plan av ägarnas bolag att lansera en fullskalig attack.

lås och hyresgästen säkerhet

Leasing brukar hänvisa till lås. Hyresvärden skyldighet är att “tillhandahålla och underhålla” lås eller andra skyddsanordningar. Vad detta innebär beror på det lokala området och arten av bostaden. Ta råd från din agent, men för en fastighet i ett stadsområde med bottenvåningen hörselskadade, förväntar jag mig att betala för knappat fönsterlås, låsningar på dörrar och säkerhetsdörrar skärmen.

Frågan om kvaliteten på de säkerhetsanordningar (förutsatt att de åtminstone låsa effektivt är upp till förhandling.

Vad sägs om det här: du hyr en plats som har gardiner eller persienner på alla fönster utom för skjutbara glasdörrar på en terrass / balkong.

Hyresgästen ber för gardiner för att stoppa personer som tittar in i lägenheten, och klagar: “Det finns ingen sekretess”. Jag tror inte att du är skyldig att tillhandahålla sekretess. Men som i de flesta frågor mellan hyresvärd och hyresgäst, är det pragmatiskt att konfrontera problemet och hantera det på ett sätt som förhindrar att kontrollen flyttas från hyresvärden till hyresgästen.

Om du inte sätta upp gardinerna, kommer hyresgästen börja borra hål i din investering. När du är osäker, ta kontroll. Du kommer att depreciera gardinerna ändå. I korthet, är den grundläggande regeln att när du spenderar mindre än $ 300 på ett objekt som du kan skriva ut den kostnad som året som en omedelbar avdragsrätt.

Dyra varor skrivs av under sin effektiva livslängd medan tillgångar som förvärvas för mindre än $ 1000 (känd som en låg kostnad tillgång) kan enligt en del av ett lågt värde pool för avskrivning över fyra år. Denna siffra på $ 1000 kommer efter de tillåtna GST krediter eller justeringar, förresten. Den relevanta tidpunkten för tillgångarnas är alla förvärv på eller efter den 1 juli 2001.

En generell regel är att hyresgästen är ansvarig för anslutning kostnader i samband med deras yrke – återansluta tjänster såsom gas, el, vatten, telefon och internet. Vad är inte så klart är vem är upp för några initiala kostnader när en icke-väsentliga tjänster såsom telefon eller betal-TV är ansluten till fastigheten för första gången.

Framtida hyresgäster kommer att dra nytta av denna möjlighet långt efter den inledande hyresgästen har gått. Många hyresvärdar betala sådana kostnader i sin helhet eller delvis efter förhandlingar med hyresgästen, men uppmärksamma uppgifterna i installationen räkningen. Rullas upp inom denna faktura kan det finnas avgifter som är verkligen en del av standarden avgiften för återinkoppling av en befintlig serviceverkstad. Det finns ingen anledning för hyresvärden att betala denna del av avgiften.