hantera förfallna hypotekslån

Ingenting skadar din kredit historia mer än en avskärmning så du kommer att vilja undvika det till varje pris.

Lägg till att den känslomässiga påfrestningen av att förlora din mest värdefulla tillgång och den tid och ansträngning som har gått till att bygga ditt eget kapital i ditt hem och du kan se varför det är rankad som en av de mest plågsamma händelser som kan hända i en människas liv.

Informationen här är en allmän översikt av de villkor som gäller för de flesta inteckningar. Du kommer att behöva kontrollera villkoren för din inteckning för att se till att samma villkor gäller för dig.

Du kommer att ha 15 dagar efter förfallodagen för betalning innan du kommer att debiteras några förseningsavgifter på din inteckning.
Efter att du kommer att debiteras en avgift för sent och banken kommer i allmänhet att kontakta dig för att ta reda på när betalning ska göras.
När 30 dagar är upp och du har inte gjort betalning banken kommer med största sannolikhet att vara i kontakt och behöver information om varför man inte har betalat dem. Om du fortfarande har svårt att göra betalningen så ska du kontakta någon av de myndigheter som US Department of bostäder och stadsutveckling för att få lite hjälp att arbeta med din långivare att lösa dina betalningsproblem.

Mellan 45 och 60 dagar den processen går vidare till nästa nivå där långivare advokat kommer engagera och utfärda ett meddelande om uppsägning som kommer detalj hur mycket du måste betala för att rensa efterskott om du inte redan har kontaktat din långivare att komma till ett arrangemang för betalning.

Efter 60 dagar om inget annat har fungerat kommer du att få ett meddelande om acceleration, vilket innebär den totala mängden ditt lån och inte bara den förfallna beloppet betalas i sin helhet. Du kommer också att höra det datum när din egendom kommer att säljas för att täcka lånet om du inte kan betala det i förväg.
Detta är början av avskärmning.

Du har fortfarande tid att undvika förlust av ditt hus i detta skede men de längre saker är kvar desto svårare blir det att behålla äganderätten. Även efter 3 månader och innan huset blir sålt långivaren kommer vanligtvis att vara glad att komma till ett lämpligt arrangemang där du kan rensa förfallna och få dina betalningar aktuell igen.
Det beror också mycket på din tidigare historia och om du regelbundet har missat betalningar.

Om du är rädd att du inte kommer att kunna göra nödvändiga betalningar då måste du vidta åtgärder så snart som möjligt. Kontakta en konkurs advokat eftersom detta kommer att stoppa avskärmning och ge dig lite tid att avgöra om det finns några alternativ som du kan titta in.