hantera dina skulder utan upplåning

Om du känner att du inte kan betala hyran eller inteckning i tid (och detta, tråkigt nog, händer ganska ofta här dagar, tack vare krisen), är det klokt för dig att prata med dina fordringsägare. Vissa långivare är att vara mer flexibla i dessa dagar och gör att du kan sträcka ut din förfallodagen till den tid du kommer att betalas av din arbetsgivare. Om krediten inte har något intresse med det, kan du också överväga att träna en återbetalningsplan som hjälper dig att täcka skulden i en mindre stressande sätt. Men innan du överväga sådana åtgärder, måste du se till att det finns inga extra avgifter för sådana saker. Du måste också hålla i minnet att detta är sent på dina betalningar kommer att påverka din kreditvärdighet.

Vissa arbetsgivare låter sina anställda att få förskott på sina lönecheckar innan löneperiod. Om Tekniskt sett är det inte ett lån som det är, utan helt enkelt en del av den summa du får med din lön som kommer att dras från det. Innan du ansöker om ett sådant förskott, måste du se till att din arbetsgivare inte har några särskilda restriktioner eller begränsningar för hur ofta du har möjlighet att vidta sådana åtgärder.

Naturligtvis, om du är erfarenhet ekonomiska problem, det är inte mycket ljus för dig att köpa dyra saker, även om du behöver dem. Om din bil behöver en reparation, kan du ta kollektivtrafiken eller be din pålitliga medarbetare för att ge dig en hiss under en tid, tills du är färdig med dina återbetalningar. Detta kommer att spara mycket pengar på gas, och gör att du kan samla tillräckligt med pengar för att utföra reparationen eller återbetala din skuld.

Överväg att använda dina besparingar eller inlåningskonto i stället för att låna pengar eller ta ett annat kreditinstitut. Självklart måste du betala tillbaka kontot precis som du kommer att betala tillbaka skulden.

Din community kan vara värd särskild assistans problem att hushållen upplever ekonomiska problem, så du bör kontrollera om det finns någon i ditt område och du ansöker om det. Ibland villkoren med sådana program är mycket fördelaktigt och kan hjälpa dig med dina skulder.

Tänk på att sälja några saker du egentligen inte behöver. Självklart kan du bli känslomässigt fäst vid den dyra soffan eller målning på väggen, men ibland är det de nödvändiga kostnaderna för att få ut av skulden bör du överväga att offra. Du kan också arbeta några extra timmar för att få extra pengar, särskilt med tanke på att övertidsersättning är högre. Men vissa arbetsgivare avskräcka övertid arbetare Tack igen till den ekonomiska krisen.

Du kan också överväga att tala med din familj eller vänner om ekonomiskt stöd. Naturligtvis vill ingen att blanda finansiering med relationer, men ibland är det nödvändigt. Upplåning från dina vänner är fortfarande ett bättre alternativ än att gå till avlöningsdag lån. Naturligtvis kan du överväga det senare om du är säker på att du kommer att betala ut lånet ganska snabbt. Ändå är det inte rekommenderat att köra in mer skulder bara för att återbetala de tidigare – det är ganska farligt finans-wise.