hantera din inteckning i turbulenta tider

I dagens osäkra inteckning klimat är det svårt att förutse vad som kommer att hända i morgon. Mer än 130 stora bolåneinstitut har stängt sina dörrar sedan slutet av 2006, och med fastighetspriserna och efterfrågan på exotiska bostadslån båda ner, är den siffran säker på att öka innan marknaden vänder.

Allt denna osäkerhet är skramlande vissa husägare, och leder dem att dra felaktiga slutsatser som dramatiskt kommer att påverka deras livsstil och långsiktiga finanser. Läs vidare för att upptäcka vad dessa missuppfattningar är, varför de har fel, och vad du borde göra istället.

refinansiering obeslutsamhet

Många människor som köpt eller refinansieras under de senaste åren trodde att de fick en hel del. Men många ser attraktiva låga inledande kurs fick de förfaller och deras bolån återställs till en högre månatlig betalning. I vissa fall dessa betalningar är bortom hjälp av husägare. I sådana situationer den självklara lösningen är att refinansiera till en mer stabil och fortfarande prisvärd inteckning.

Farhågorna om att deras nya långivare kommer att stänga sina dörrar, eller att deras inteckning ansökan fastnar i limbo, har gripit många människor som annars skulle ha refinansieras. Trots att de kämpar för att göra sina betalningar och starring avskärmning i ögat, dessa husägare är SLUG refinansiering och gunga båten.

Men att homeownership båten redan som kastas runt på ett hav av osäkerhet, och bibehålla status quo kommer inte att förbättra något. Lösningen är att göra grundlig forskning och hitta en seriös och stabil långivare. Kontrollera hur länge långivaren har varit i branschen, ta reda på hur många kontor och anställda de har, avgöra vem deras underliggande investerare, och analysera om de har självständiga inkomstkällor, såsom banktjänster.

En annan bra idé är att arbeta med en ansedd inteckning mäklare för att hitta en ny inteckning. De har ofta omfattande kontakter mellan olika bolåneinstitut, vet vem de stabila långivare är, och i den osannolika händelse att ditt första val inte kan stänga ditt lån de kan snabbt returmatch dig med ett alternativ. Plus, kan mäklare hitta dig konkurrenskraftiga erbjudanden och spara lite tid och ansträngning.

underlåtenhet att betala

Ett annat vanligt misstag husägare gör i dag inte betalar sina månatliga betalningar om de hör deras bolåneinstitutet eller service företag har stängt sina dörrar. Detta är en massiv misstag, eftersom din inteckning kontrakt inte ut bara för att din långivare går i konkurs. Om de gör upphör med sin verksamhet en av sina investerare kommer helt enkelt att sälja din inteckning som säkerhet till en konkurrent. Skulle detta hända, kan det finnas några kortsiktiga förvirring över var du skickar dina betalningar, så vara proaktiv: ringa upp din bolåneinstitutet och kolla din e-post för ett brev som kommer att ge dig svaret.

Samma princip gäller om din långivare filer om konkursskydd, en term som konsumenterna ofta förväxlar med rak konkurs. I detta fall är också fortfarande för att göra dina betalningar i tid. Gör dessa betalningar ut till samma företag, och skicka dem till samma företag postadress om du inte hör något annat.

Underlåtenhet att hålla sig uppdaterad med din avbetalning kommer att driva dig mot utestängning, oavsett vem som hamnar service ditt bolån. Och att hävda att du inte visste att du fortfarande förväntas betala inte kommer att få dig någon sympati med din långivare eller inteckning serviceföretag. Så var uppmärksam, och inte riskerar att förlora ditt hem.

slutsats

Låt inte den nuvarande oron för att äventyra din homeownership status. Beväpna dig med den kunskap du behöver för att skydda ditt hem och livsstil. Om du behöver refinansiera göra det så snart som möjligt. Och hålla sig uppdaterad på din inteckning betalningar, även om din långivare verkar vara kämpar.