handpenning bedrägerier – IRS jagar

Kommer upp med handpenning för ett hem inköp kan vara ett stort hinder. Om du är ansträngande att få ihop pengarna, vara försiktig eftersom IRS riktar handpenning bedrägerier.

handpenning bedrägerier – IRS jagar

Välgörenhetsorganisationer inte betalar skatt. Detta inträffar när en organisation är kvalificerad av IRS som en skattefri välgörenhet enligt avsnitt 501c3 av skatteintäkter koden. Medan de flesta välgörenhetsorganisationer är legitima, vissa är egentligen bara företag som har ansträngt och böjde reglerna för att få skattefria status. IRS frowns på sådana organisationer och oftast flyttar stänga ner dem.

För närvarande är IRS tittar på över 180 skattebefriade organisationer som tillhandahåller handpenning bistånd till husköpare. Specifikt IRS tittar på en säljare finansieringsstrategi som den anser vara tveksamt. Strategin fungerar där köparen inte har tillräckligt med pengar för att göra den nödvändiga handpenningen krävs av en långivare. Säljaren förbinder sig att ge pengar till en välgörenhetsorganisation i utbyte mot ett skatteavdrag. Organisationen gör sedan ett lån till köparen för det belopp som krävs för att finansiera handpenningen. Specifika strategier variera, men detta är den grundläggande idén.

IRS ser denna strategi som ett missbruk av donation lagar. Det verkar också att få arbeta med HUD och långivare att identifiera dessa transaktioner, eftersom långivarna klagar strategin är bedräglig. Om långivarna visste att köparen inte kunde möta handpenningen tröskeln, de förment inte skulle utfärda lånet. Med både IRS och byråer långivare olycklig, bör denna strategi bör undvikas till varje pris.

Vid denna tid, är det oklart hur myndigheter ska behandla säljaren och köparen i en sådan transaktion. IRS verkar vara primärt intresserade av de organisationer som agerar som välgörande mellanhänder. Utan tvekan kommer säljarna småningom fråntas relevanta påståenden skatteavdrag och möta en ökad revisionsrisk. Eventuella förgreningar till köparen är oklart, men långivarna kan se att ringa lån eller kräva ytterligare säkerhet. Hur du skär det, dessa säljare finansieras handpenning strategier bör undvikas.