handling i stället – när du ska använda den för att stoppa avskärmning

Vanligtvis husägare inte bara vill ge upp sina hem när de börjar uteblivna betalningar. Om det finns något sätt att förhandla med banken eller refinansiera med en ny långivare, tar de ofta det. Men det är när de inser att det är liten chans att återhämta tillräckligt för att rädda hem som låntagare kommer att överväga att ge banken en handling i stället eller bara gå iväg.

En handling i stället för avskärmning tillåter husägare att ge sin egendom tillbaka till banken i uppfyllandet av sina lån skyldighet. Banken accepterar egendom tillbaka och husägare undan för att betala lånet längre. Som väl är några utestängande förfaranden som har inletts inom domstolsväsendet eller med en förvaltare annulleras.

För låntagare som inte har någon annan möjlighet att spara hem och börja göra månatliga betalningar igen, är en handling i stället för avskärmning ofta deras sista utväg innan bara överge huset. Naturligtvis är detta alternativ inte för alla husägare, men det finns åtminstone fyra skäl att överväga en handling i stället i stället för att bara gå iväg.

Först, om husägare har försökt att sälja sin egendom på den öppna marknaden under en period av månader, men har bara inte hittat en köpare, kan det vara värt att överväga att bara ge den egendom tillbaka till banken. Mortgage företag inte alltid vill äga avskärmad hem, men om den inser att det kommer att sluta med den hem ändå genom en sheriff försäljning, kan det vara snabbare och billigare att acceptera handlingen i stället.

Andra, om ägarna har liten eller ingen förmåga att betala lånet, kan de överväga att ge den egendom tillbaka till banken. Detta är ofta fallet när det finns en permanent förändring i låntagarnas ekonomiska situation och en gång prisvärd hem är nu alltför dyrt. Istället för att gå igenom en långdragen avskärmning processen, kan banken förstå att de inte kommer att betalas tillbaka, och det är bättre att ta egendom tillbaka.

Nästa, om husägare har inget eget kapital i sitt hem, är deras alternativ ytterst begränsade för att arbeta fram en lösning till utestängning. Refinansiering är oftast uteslutet, även med hårda pengar långivare, och negativt eget kapital kommer att sälja hemmet mycket svårt. Vad bra, kan ägarna bara inte ens vill behålla ett hem som är kraftigt upp och ner, så erbjuder en handling i stället för att banken kan vara det bästa alternativet.

Slutligen, många låntagare vill bevara sin kredit poäng så mycket som möjligt, och att ha en handling i stället visas på sin kredit rapport i stället för en fullständig avskärmning kommer att hjälpa till med detta. Dessutom kommer de att kunna undvika några av de sena betalningarna genom att ge den egendom tillbaka till banken snabbt. Även om detta är ofta ett mindre bekymmer för många husägare försöker bara komma ut från under ett hus, är det ytterligare en anledning att överväga en handling i stället.

Även om det är inte alltid lätt att övertyga en bank att ta emot en handling i stället, är det inte mycket svårare än att förhandla om en inteckning modifiering eller annan avskärmning hjälpprogram långivaren kan erbjuda. Villaägare bör fokusera på att arbeta med ett företag eller en person som kan hjälpa till att förklara processen och hjälpa dem sätta ihop ett förslag till banken, och sedan vara ihärdig att följa upp med handling i stället för avskärmning.