handling i stället för avskärmning kommer den att göra

Är din fastighet på randen till en avskärmning? Tja, du är inte ensam. I själva verket är antalet egenskaper på grund av att avskärmas på i delstaten Massachusetts ökar i en extremt hög takt. Men detta betyder inte att Massachusetts husägare är i en hopplös situation. Även i ekonomiska svårigheter, husägare har fortfarande en chans att stoppa avskärmning. Det finns alternativ för att undvika utestängning av din bostad och alla konsekvenser som avskärmning processen medför.

Ett alternativ är en “handling i stället för avskärmning.” Helt enkelt, är en handling i stället för avskärmning ger tillbaka fastigheten till långivaren om låntagaren inte längre kan betala för återstoden av lånet. Både långivaren och låntagaren ange sedan ett avtal om att den återstående saldot från den fallerade lån är förlåtet. Låntagaren är nu fri från skyldighet att betala hela lånet.

Ganska enkelt är inte det? Eller är det så enkelt?

Först skulle en handling i stället för avskärmning är endast möjlig på långivarens medgivande. Övertyga en långivare att underteckna en handling i stället för avskärmning kan vara mycket svårt. Vilka långivare vill ha är pengar. Inte en annan fastighet som skall säljas. Detta gäller särskilt om de redan har i sin ägo ett antal avskärmad egenskaper eller med kvarstad.

Denna svåra situation blir omöjligt om du är skyldig mer än värdet på fastigheten. En långivare vill inte ha en förlorande bit av fastigheter. Istället kommer de råda standard husägare att sätta fastigheten på marknaden under några månader i fall det kan avsättas genom en kort försäljning. Även om detta är ett annat alternativ för avskärmning förebyggande, har en kort försäljning sina egna fallgropar. Hursomhelst, kommer du att förlora ditt hem. Det är bara att välja det mindre onda.

För att undvika detta dilemma, husägare tillgripa en mycket klokare alternativ. Detta alternativ kallas lån modifiering. Den största fördelen att utföra ett lån modifiering är att du får ett val att hålla ditt hem. Detta sker genom en förhandling med din långivare att justera villkoren i ditt befintliga lån. Genom lån modifiering, betalning för innevarande månad och de efterföljande månaderna där-efter kan komma att avstängas. Den utbetalande period kan därefter förlängas därigenom minska månatliga amorteringar. Beroende på de nyligen överenskomna villkor, kan räntan eller ens kapitalbelopp minskas till en nivå som du kanske inte ens förvänta sig.

Det bästa sättet att göra detta är genom att söka experthjälp lån modifiering. Ett företag som har hjälpt Massachusetts husägare att stoppa avskärmning processen LIG Services Loan Modification. Dessa experter kan hjälpa dig att förbereda och förhandla med långivaren för din räkning. De kan använda olika metoder, till exempel tilltalande för en humanitär behandling på grund av din nuvarande ekonomiska situation. De kan också utmana långivarens prissättning och räntor och beräkningar som belastar din fastighet. Tredje part representation är det bästa alternativet, eftersom de inte kan riktas genom att samla officerare.

Kom ihåg att det alltid är bättre att hålla dig från att lämna ditt hem. Det är alltid klokt att ha ett alternativ som skulle skingra alla ekonomiska bekymmer medan du njuter av ditt liv i ditt drömhus. Med lån modifiering, hålla dig ditt hus och din kredit rekord påverkas inte av ändringen.

2008 Tom Brady
Reprint rättigheter tillgängliga gratis