hålla omvänd inteckning kostnaderna nere i Kansas City, Missouri

En av de största kritik av en omvänd inteckning i Kansas City Missouri är uppfattningen att kostnaderna är höga. Medan de är högre än traditionella bolån de ger också funktioner som traditionella bolån inte. Vi lämnar detta argument för en annan dag.

De kostnader som en omvänd inteckning i Kansas City Missouri inkluderar traditionella räntekostnader som bedömning, titel, avgifter för att avsluta, och avgifter inspelning. Dessa avgifter är oftast fasta och mycket svårt att uppnå mycket i besparingar.

Ett område som får en hel del negativ press är originalmaterialet avgifter. Dessa är vanliga i många områden på traditionella lån inte så mycket i Kansas City Missouri marknaden. Många gånger de kallas punkter (en punkt är 1% av lånebeloppet) och de är täckta på FHA Omvänd inteckningar på 2%. I princip kan du i förväg betala en bit av ditt intresse (poäng) och få en lägre skattesats eller inte betala dem i förskott och få en högre skattesats.

Denna avgift kan förhandlas men kommer sannolikt kvittas genom att ha en högre marginal. Till exempel kan ett lån med en 1,25% marginal betalar inte någon ränteskillnaden premie om ett lån med en 1,75% marginal får betala 1,5% i ränteskillnaden premie.

Du kan möjligen få dina originering avgifter sänks med 1,5% om man gick med på att ta en 0,5% högre marginal, men du skulle betala 0,5% mer varje år på ditt lån. På en $ 100.000 som är $ 500 per år. Så pre-betala 2% på ett bedömt $ 200.000 värde ($ 4000) är bara 8 år på $ 500 per år.

Det finns också en 2% Mortgage Insurance Premium som är inte är överlåtbara heller. Det är en avgift som betalas till FHA för att garantera att du inte kommer att sparkas ut ur ditt hus och att du aldrig kommer att skyldig mer än huset är värt. (En ganska rimlig summa med tanke på vad det ger dig.)

Ett annat sätt att minska dina kostnader är att förhandla om lägre månadsavgift. De kan vara $ 35, $ ??30 eller $ 25. $ 25 dollar man sparar $ 120 per år och högre månadsavgift gör långivaren att tjäna mer pengar på ränteskillnaden.

Rådgör med en Reverse Mortgage professionell som kommer att dela med dig all denna information. För mer information gå till www.stayinyourhomekc.com eller ring Kurt Jackson på 816-415-1737.