“Hålla fast vid din tracker inteckning.”

Du kanske upptäcker att bankerna kan försöka locka dig bort från din “tracker inteckningar” med subtila reklamutskick och fast erbjudanden ränta. Någon på befintliga tracker så låga som ECB plus 0,5% (kommer nu att 3,75%) kostar bankerna pengar som de nuvarande kostnaderna för finansiering vida överstiger de belopp som kunderna betalar.

Tack och lov räntorna sjunker med två nya ECB räntesänkningar på 0,5% vardera. ECB-chefen Jean Claude Trichet har indikerat att det kan bli ytterligare sänkningar före slutet av detta år och in i nästa år. Om detta är fallet så inteckning innehavare bör hålla med Tracker / Variabla erbjudanden på kort sikt.

Under oktober alla de främsta bolåneinstitut i den irländska markör som fortfarande erbjuder tracker inteckningar drog dem för nya affärer. De rörliga räntor som banker nu erbjuder för ny inteckning företag är långt över de redan överenskomna tracker erbjudanden att uppskattningsvis 100.000 bolånekunder har.

Så Tracker inteckning innehavare “AKTA”. Du är förmodligen kostar din bank pengar och de brukar gilla det.

FSA har varnat bankerna att “någon rekommendation måste vara i konsumenternas intresse och de måste rekommendera en inteckning som är mer lämpade för den enskilde konsumenten än tracker inteckning. Långivare bör helt avslöja på kort, medellång och lång sikt av att byta till varje konsument “.

• Standard variabel hastighet – när Europeiska centralbanken (ECB) stiger, kan din långivare överföra ökningen helt eller delvis. Likaså om ECB: s räntor faller, kan din långivare passera på några eller alla av den minskning som dig. Du har inte automatiskt rätt till ersättning från minskningstalen
• Tracker rörlig ränta / tracker inteckningar – detta är satt till en fast procentsats eller “marginalen” över ECB takt. Till exempel kan det sättas vid ECB plus en procentenhet. Så, om ECB hastigheten sjunker med en halv procentenhet, då din inteckning kommer automatiskt att följa.

niall Begley qfa, naas försäkring och mäklare inteckning.