hålla en plats att leva

Det kan vara mycket skrämmande att få en vräkning eller att finna att banken kommer att utestänga på ditt hus inteckning.

Att ha ett tak över huvudet är en av de väsentliga krav som du förväntar dig att få för dig och din familj och att se till att säkerheten försvinner på grund av din oförmåga att betala dina skulder är en av de värsta saker du kan tänka dig.

Oavsett hur bra du kommer överens med din hyresvärd måste du förstå att i slutet av dagen är det en ren affärsuppgörelse för honom och pengar är allt som verkligen betyder något. Det kan vara att hyresvärden också arbetar på en stram budget och behöver din veckoutbetalningar att betala sina skulder.

Det första du bör göra är att betala den förfallna belopp så snart som möjligt. Om detta inte är möjligt sedan arbeta igenom din budget och se hur du kan göra betalningar för att minska mängden så snart du kan. När du har några siffror närmar din hyresvärd och diskutera din situation helt och presentera din plan för att eliminera skulden.

Den trygghet som du ger din hyresvärd för att göra detta kan vara allt som behövs för att undvika en vräkning.

I vissa situationer kan du även vara berättigad att kvalificera sig för statlig assistans eller du kan eventuellt få hjälp genom en kyrklig grupp som du tillhör. Du måste börja fråga runt för att ta reda på vad alla dina alternativ är och ju förr du gör det desto bättre.

Du kanske till och med kunna förhandla med din hyresvärd för en reducerad skattesats för en viss tid för att komma tillbaka på fötterna med en försäkran om att du kommer att betala underskottet vid en tidpunkt som ni båda är överens om.

Misslyckas att du kan behöva avbryta din leasa ut eller hyra boende till någon annan medan du hitta billigare bostad någon annanstans.

Att få en rumskompis är ett annat alternativ som hjälper till att dela på kostnaderna.

Du måste göra allt du kan för att undvika vräkning som bortsett från besväret av vräkning du kommer att få det svårare att hitta nytt boende med hänvisning till vräkning på din kredit rapport.

Du kanske måste betala en större än normal obligation om varje ny hyra bostad på grund av din dåliga historien.