halka på inteckning

Det finns många anledningar husägare får bakom på sina bolån. Antalet ökar varje år.

Många människor har helt enkelt för mycket skuld. Andra har nödsituationer och förlorade arbetstillfällen. Det värsta man kan göra är att inte kalla sina långivare. De tror att det kanske kommer att gå obemärkt förbi eller bara rida en stund.

Det är det värsta du kan göra. Om du vill ha de bästa återbetalningstider och skydd för din kredit rapport, måste du ringa ett samtal.

Långivare är lika ivriga som husägare att undvika utestängning. Utestängning kostar långivare upp till $ 60,000 per hus, enligt branschens uppskattningar. De flesta långivare couter detta genom att erbjuda program som fungerar med låntagaren om avbetalningsplaner, ofta kallad en “workout”.

“Att gå till långivaren är perfekt. Ju förr, desto bättre”, säger Erica Sandberg, en talesman med Consumer Credit Counseling Service.

Men upp till hälften av alla låntagare är rädda för att berätta en långivare de har pengar problem. Många tror faktiskt att detta kommer att accelerera avskärmning.

Med justerbar ränta inteckningar som utgör en ökande andel av inteckning-lånemarknaden, och uppsättningen för massiv återställs under de kommande två åren, är avskärmning aktiviteten förväntas öka.

“Medan avskärmning aktiviteten fortsätter att vara något under historiska genomsnitt, har antalet fastigheter i något skede av avskärmning från januari till juli ökade med 39% jämfört med samma period 2005,” förklarade James Saccacio, verkställande direktör av RealtyTrac.

Den Mortgage Bankers Association rapporterade först-qyarter ungdomsbrottslighet och priser avskärmning wthat var i princip oförändrade, återstår endast en liten del av den totala lånemarknaden. Men det har skett en viss ökning av sena betalningar amoung subprime-låntagare.

Det fanns 12,02% av låntagare med subprime kredit brottsligt i det första kvartalet, upp från 10,25% ett år tidigare.

Många husägare har ingen aning om att deras armar går att återställa genom en sådan ökning, säger experter. När människor ser sin betalning nästan dubbelt, de har svårt att förstå vad de ska göra härnäst.

Det första samtalet bör vara att långivaren, säger branschexperter. Endast långivaren kan hjälpa till att arbeta fram en avbetalningsplan som passar både låntagare och långivare.