halka på din FHA inteckning hjälp kan vara på väg

Across America miljontals husägare försöker få sina lån ändras, kommer många gånger dessa människor får höra att de måste “hamna på efterkälken” eller för att vara sent på sina utbetalningar före sina långivare ens överväga att prata med dem om ett lån modifiering. Låt mig först säga att även om det är sant, finns många långivare agerar snabbare för att hjälpa de villaägare som är i riskzonen för utestängning, är det inte nödvändigt för en husägare att vara sent på betalningar för att få hjälp.

Många av dessa kämpande husägare som söker inteckning ändringar har deras hem som finansieras med FHA bostadslån, och många av dessa människor har funnit det mycket svårt att arbeta igenom byråkratin och lyckas uppnå sina mål på en modifierad inteckning och en lägre månadsbetalning.

Som svar på dessa svårigheter, har det rapporterats att på detta tidigare fredag ??22 januari, meddelade Federal Housing Administration att det kommer att genomföra en plan som skulle hjälpa låntagare att få sina lån modifierade innan de blir brottsligt. Vad är haken? Tja låntagaren måste kunna ge verifierbara bevis för att deras umbäranden eller brottslighet har orsakats av minskade inkomster från ett jobb förlust, högg löner, med färre betalda timmar eller till och med en nedgång i deras egenföretagare verksamheten resultatet.

En låntagare kan också kvalificera om umbäranden eller minskningen av hushållens inkomster var som en följd av en dramatisk förändring i hushållens förhållanden som skilsmässa, invaliditet eller dödsfall.

I ett förberett uttalande David Stevens, sade FHA kommissionär som “FHA alltid har krävt långivare att etablera en tidig kontakt med brottsligt låntagare att diskutera orsakerna till att en betalning och att utvärdera återanställning alternativ, och nu reparatörer kommer att ha fler alternativ för de låntagare som söka hjälp innan de går brottsligt, vilket ökar sannolikheten för att låntagaren kommer att kunna behålla sitt hem. ” Låt oss hoppas att dessa lån reparatörer lyssnade och fick memot.

Exemplen på träning eller modifieringar som erbjuds inkluderar sådana alternativ som fördragsamhet (där långivaren kommer överens om att försena eller skjuta dina betalningar i flera månader). Tänk på att denna fördragsamhet förlåter inte den begärda betalningen, men det stannar bara betalningar som sedan kommer att behöva betalas tillbaka under en viss tidsperiod eller ens till på baksidan av lånet. En fördragsamhet också kan orsaka en ökning av lån balans på grund av ränta som intjänas på de uppskjutna betalning belopp.

I andra mer allvarliga situationer låntagare kan kvalificera sig för en permanent minskning av betalning eller en permanent förändring. Detta uppnås antingen genom en permanent sänkning av inteckning ränta, en ökning på längden eller lånets löptid, möjligen även en förlåtelse lån princip. I vissa fall kan en kombination av två eller alla av dessa alternativ skulle kunna erbjudas till låntagaren, men det har varit min erfarenhet att en minskning i princip sällan erbjuds.