H4H program … hopp eller hopplös

För tillfället står det H4H programmet “Hopeless för husägare Program”, jag är ledsen att säga. Men å andra sidan, kräver någon stor utbyggnad eller regeringsprogram tid att anpassa sig. Rutiner, processer, protokoll, mjukvara, hårdvara, och människor behöver allt att ändra för att passa det nya programmet. Så, med min laptop och telefon i handen, beslöt jag att titta närmare på den H4H programmet.

Teoretiskt det H4H programmet låter bra. Bankerna kommer att skriva ner lånebeloppet till lika 90% av beräknade värdet. Låt oss ta följande exempel:
första inteckning $ 400.000
Fastigheten värderar $ 300.000
ny inteckning belopp 270.000 $
positiva

Husägare får stanna i sina hem och betala en prisvärd inteckning. Dessutom får husägare 10% procent eget kapital (eget kapital mottagna realiseras med enligt en equity dela schema som skapats av HUD).
Kvalificerade för H4H programmet

De kvalifikationer är många. Istället för att sammanfatta punktlistor följande länk kan ge mer detaljer: H4H Program.
Negativ av den H4H

Det finns flera negativa till H4H programmet, inklusive villaägare dela eget kapital med regeringen, men det är liten kompromiss för att hålla ditt hem. Här är en sammanfattning av det negativa.

Viktigare Följande punkter beskriver även något mer om.
Stora banker deltar inte

Är det här programmet genomförbart? Det ser ut som programmet var rusade ut med presidentvalet i åtanke utan något åtagande från de stora bankerna. Inget åtagande betyder “inget hopp för villaägare”. Programmet rullade ut 1 oktober 2008 men inte en storbank är ombord. Det finns åtaganden från följande banker: Chase, HSBC, Bank of America, Wachovia, och Citi bara för att nämna några, men åtagandena är att inte ingå utlåning ny inteckning pengar inom detta program. Kanske efter att ha mottagit alla statliga pengar, kommer de att ompröva.
Små banker deltar inte

Att veta att de stora bankerna är inte ombord, beslutade jag att gå med på listan som jag fått av HUD. Dessa långivare försäkrade jag deltog. Så jag bestämde mig för att ringa ett par långivare och upptäckte att de var “villkorligt” deltar i H4H Program. Först och främst de som jag talade med var Mortgage Bankers. Här är fångsten. Mortgage Bankers kan stänga dessa lån eftersom de har “egna” pengar. Men de kommer inte att stänga dessa lån. Skälen är mycket enkla. Det är inte bara för riskabelt men alltför tidskrävande. Per den sista sidan i origination vägledning från HUD:

“Enligt stadgan för H4H Program, är HUD förbjudet att betala försäkringsförmåner till alla långivare i alla fall där låntagaren underlåter att göra den första betalningen på nya H4H inteckning. För detta program, kommer långivare har högst 120 dagar för att lämna in en fullständig fall bindemedel, inklusive bevis för att inteckning är aktuella. FHA kommer inte betala en fordran på någon inteckning enligt H4H Program om den första utbetalningen inte gjordes inom 120 dagar. Långivare påminns om att i syfte att säkerställa dessa lagstadgade krav, förbjuder FHA dem eller någon berörd tredje part från att göra en betalning på uppdrag av låntagaren, escrowing av betalning eller tillämpning av någon utbetalning från stängning vinning. Brott mot detta krav även kommer att leda till ett förnekande av anspråk på förmåner ”

FHA kommer inte betala någon fordran enligt H4H Program om husägare inte göra några utbetalningar. Mortgage Bankers ser dessa lån som hög risk. Varför skulle de ta mer risk än nödvändigt? Dessutom, även om bankirerna finansierade dessa lån skulle de ändå måste sälja anteckningen. Anteckningen skulle sannolikt säljas till en större långivare och som jag sa tidigare att de inte deltar.

Det ser ut som det här programmet är för tidigt att göra några antaganden om framtiden, men just nu finns det inget medel tillgängligt för H4H Program. Under nuvarande förhållanden, ser det ut som husägare sammantaget har huvuddelen av övertala att göra: “du starkt uppmuntras att kontakta ditt service långivare och eventuella underordnade innehavare kvarstad eftersom deras deltagande är viktigt för dig att refinansiera till ett hopp för Villaägare inteckning. Det är viktigt att komma ihåg att hoppet för villaägare programmet är frivilligt “, säger HUD.

För just nu “HOPP” kan begränsas till lån ändringar bland andra tillgängliga alternativ.

Se moreloan modifiering resurser.