gyllene regler remortgaging

I. Tala med din nuvarande långivare
Innan du gör några drag, måste du prata med din nuvarande långivare för att vara väl informerad om din inteckning plan. Fråga om dina utestående betalningar och avgifter som kan drabba dig om du ändrar din inteckning plan. Också veta om det finns någon exit avgift som du kommer att debiteras som vanligtvis är cirka 200 pounds.

Om du inte remortgage du är skyldig att vända till Standard Variation Rate (SVR) för långivaren. Ta reda på mer om detta och jämföra det med din nya affär. Ha alltid i åtanke att som namnet anger SVR är bunden att gå upp eller ner beroende på ränteläget. Om känner att du behöver lite trygghet be din långivare affären de är villiga att sätta på bordet för en fast ränta remortgage planen.

II. Jämför erbjudanden tillgängliga
När du förstår villkoren för din långivare du kan nu handla för bättre erbjudanden. Jämför remortgage planer som finns från olika långivare där ute. Alltid vet affären som du vill om det är en fast ränta, tracker remortgage eller någon annan affär.

När du har gjort en jämförelse, analysera din förmåga att betala höga initiala avgifter och om det finns flexibla funktioner som ger en ersättning på en överbetalning eller underbetalning. Vara väl medveten om den möjliga marknaden värdet av ditt hem för att räkna ut lånet – belåningsgrader som hjälper dig välja remortgage planen.

III. Gör dina beräkningar
Det är vettigt att beräkna de återbetalningar som kommer att göras varje månad att lägga till de avgifter som du kommer att ådra. Om det inte finns några pengar återbetalas till dig av långivaren, kan du dra av det från det totala. Du kanske upptäcker att den billigaste affären kanske dyrare om du sätter hänsyn till den verkliga kostnaden.

IV. Vad gör jag om priserna stiger
Remortgage planer som tracker och rabatt planer med priser som kan stiga eller falla beroende på basräntan. Om du inte kan hantera de räntor du kan alltid välja fasta priser som finns tillgängliga till rimliga kostnader.

V. Rådgör med en mäklare
Vad vi ser i marknaden för remortgages kanske inte är allt som finns. En mäklare med erfarenhet kan ge dig mer insikt och råd du de bästa erbjudanden som passar dina behov. Säkerställ först att mäklaren har godkänts av Financial Service Authority (FSA)
På grund av den finansiella kritan i Storbritannien, är de flesta av långivarna tar på sig att ta itu med sina kunder direkt. I detta fall mäklare inte kan komma åt alla de bästa erbjudanden på marknaden.

De flesta av produkterna finns även tillgängliga via förmedlande kanaler och råd från en professionell är mycket användbar. Detta eftersom de har kontakter med långivare och kan hjälpa dig i svåra situationer så att din affär kan gå igenom. Även med dålig kredit en mäklare kan vara till nytta i att hjälpa dig att hitta långivare villig att låta dig låna när du arbetar på att förbättra din kredit värde för att återgå till vanliga lån.