guide till vanliga FHA inteckning program

För många första gången husköpare, är FHA en gudagåva. Varför? Det finns ett antal program som hjälper människor komma in i deras första hem när de annars inte skulle kunna.

guide till vanliga FHA inteckning program

FHA drivs under överinseende av det amerikanska Department of bostäder och stadsutveckling. Det är speciellt laddat med att skapa möjligheter för individer att komma in på bostadsmarknaden. Det gör detta genom att skapa gynnsamma finansieringsvillkor som motiverar långivarna att tillhandahålla finansiering till låntagare långivaren annars förkastar. Viktigt FHA sällan lånar eller hjälpa låntagare direkt, nämligen, allt görs genom tredje part långivare. Låt oss ta en närmare titt på några av de program som FHA använder för att uppnå dessa mål.

Den “203”-programmet är ett övergripande program som täcker en hel del användbara program initiativ för låntagarna. Avsnitt “b” i programmet är en av de viktigaste. Enligt avsnitt B, är FHA laddade med garantera lån skrivna av långivare för låga inkomster låntagare. I huvudsak, berättar FHA långivaren att det kommer att garantera återbetalning av lånet om låntagaren defaults. Detta eliminerar risken för långivaren. Det motiverar också dem att låna ut till låntagare som de annars skulle undvika.

Avsnitt “k” för 203 paraply är mindre känt, men en verklig möjlighet för många låntagare. Om du tittar på tv, har du förmodligen har sett dokusåpor där människor vända hem för vinst eller bara för att få en bra affär. De köper ett renoveringsobjekt övre och sedan förbättra den dramatiskt. Tja, faller avsnittet k program i denna kategori. FHA garanterar huvudsak lån långivare ger ut för inköp och renovering av fixer överdelar. Om du funderar på att köpa ett renoveringsobjekt övre, bör du definitivt kolla detta program.

Det finns många varianter av FHA lån kan vi utforska, låt oss ta en titt på en dold guldklimp som de flesta människor är omedvetna om. I det här fallet talar vi om EEM lånet. EEM står för Energy Efficient Mortgage. Som namnet antyder, ger programmet finansiering för låntagarna att lägga energieffektiva produkter till deras hem. Dessa poster kan vara allt från solpaneler till energieffektiva apparater. De EEM band till den totala finansieringen för hemmet, så det måste sökas när du köper bostad.

Självklart spelar FHA en viktig roll i att ge människor tillgång till bostad. Ovanstående program utgör endast en liten del av de olika FHA program där ute. Innan du köper ett hem, se till att du undersöka FHA för att se om det finns program som du kan använda för att få förmånlig finansiering.