grunderna i ett hem inteckning

Köpa ett hem innebär att få en inteckning. En inteckning är ett skriftligt löfte av egendom som används som säkerhet för återbetalning av ett lån. Den egendom som du köper är säkerhet för lånet. Om du misslyckas med att göra betalningar på lånet, kan långivaren återta ditt hem. Som ett resultat, har långivaren vissa juridiska rättigheter på din fastighet som du betalar av dina lån. Till skillnad från en vanlig lån, är inteckning används för att genomdriva de långivare rättigheter till fastigheten om låntagaren inte återbetala bostadslånet. Om låntagaren inte hänga med hans / hennes månatliga inteckning betalningar, kan låntagaren få hem genom vad som kallas avskärmning. Utestängning är det tvångsförsäljning av ett hem eller egendom som är pantsatt som säkerhet mot en inteckning. Fastigheten säljs så att långivaren kan ta igen sina förluster på lånet.

Home Mortgage lån erbjuds ofta i 15 eller 30-års fix perioder ränta. Termen avser den tid långivaren medger hypotekslån som skall återbetalas. Därför sprider ett 30-årigt lån lån betalningar över en 30-års tid. Den fast ränta avses räntan. Räntan är en procentsats av lånet låntagaren måste betala till långivaren, utöver den månatliga utbetalningen, för utlåning dem pengar. I en fast ränta inteckning, ändrar inte räntan. Det förblir konstant under hela lånets löptid.

Det faktiska beloppet av den inteckning kallas huvudman. När låntagaren först börjar betala av lånet betalas ränta ut först, sedan den huvudansvarige. Till exempel, om räntan på ditt lån är 6% per år, och lånebeloppet är $ 100.000, varje år betalar du – förutom huvudmannen – $ 6.000 i ränta till långivaren. Långivaren har intresset i de månatliga utbetalningarna, dock är det kapitalbelopp och räntor inte dela 50/50 för varje månatlig betalning. Ränta utbetalas först, något som återstår går mot betala av huvudmannen. För att räkna ut andelen av din månatliga som kommer att gå till räntebetalningar, tar långivaren din ränta inteckning ränta (6%) och bryter ner det i ett decimaltal (0,06). Då långivaren klyftor som decimaltal med 12 (.06/12 = .005). Då långivaren tar det nya numret och multiplicerar det med huvudmannen av inteckning (.005 x 100.000 = 500). Slutresultatet är den månatliga räntan betalning. Om din totala inteckning betalning är $ 700, går $ 500 att betala av räntan, och $ 200 går mot betala av huvudmannen.

Men som du betalar ned huvudansvarige, den faktiska dollarn belopp som betalats till ränta jämfört med vad som betalas till viktiga förändringar varje månad. Din totala månadskostnaden förändras inte, men förhållandet mellan ränte-till-huvudmannen betala gör. Till exempel, när du betalar din första månads inteckning betalning, är nästa månads utbetalning bygger på principen att vara $ 99.800 (200 mindre än den första månaden). Så, när formeln tillämpas på nästa månads betalning, är de räntor och amorteringar justeras baserat på vad som fortfarande skyldig ($ 99.800), räntan, och de etablerade månatliga amorteringar.

Fast ränta inteckningar är inte det enda hem som erbjuds lån. Vissa lån har fluktuerande räntor medan andra har kortare löptid. De flesta nya husköpare hålla med en fast ränta 15 eller 30-årigt inteckningslån, eftersom det inte finns några överraskningar, räntan och månatliga betalningar förblir desamma.

Om du är på väg att köpa ett hem, att vara medveten om hur din standard inteckning fungerar och upprätta tidigt om du har ekonomi att ha råd med en inteckning. Om du blir inblandad i en inteckning och senare upptäcker att du inte har råd med det, kan det kosta dig ditt nya hem.