grunderna i en offset-konto

En offset konto är ett smart konto eftersom det länkens sparande och ett lån, normalt en inteckning, och använder sparkonto för att kompensera lånet. Den sparkonto saldo står som figuren måste kompenseras från den totala utestående lån. Räntan earnt på besparingarna beräknas på daglig (vissa har varje månad) basis, vilket säkerställer optimalt utnyttjande av ens en minimal besparing balans. I detta schema, är därför medel om liggande oanvända automatiskt till offset inteckning betalningar, medan om det behövs finns lätt tillgängliga. Dessutom olika offset inteckningar möjliggör flexibilitet för låga, höga utbetalningar och raster betalning och därmed friheten att rensa lånet tidigt, ibland utan att drabbas av förtida återbetalning avgifter.

De beskrivna detaljerna kan förstås med en enkel numerisk illustration. Om det totala inteckning värdet är £ 150.000 och balansen i sparkonto på en viss dag är £ 20.000, kommer lånet räntan beräknas på balansen beloppet ie £ 130.000. Således med förskjutna kontoinställningar på plats, antar varje kilo du sparar, ett utökat värde. Det är viktigt att du har tillräckligt med besparingar för att korrekt kvittas mot lånet eftersom med vissa förskjutna konton är räntan satt på en högre nivå. I några erbjudanden, avgifterna tenderar att fluktuera med BoE (Bank of England) basräntan. Med det positiva i spetsen, är ansträngningen verkligen värt, särskilt för dem som tenderar att spara och upprätthålla positiva saldon på sparkonto.

offset till variationer

De ovan angivna uppgifter om en offset konto brukar kallas offset 100% anläggning. En variation av denna är det partiella offset konto affär. Häri stället för skillnaden mellan lån och sparande, är skillnaden mellan räntan earnt med ett sparkonto och ränta tas ut på ett bostadslån / inteckning som används för kvittning. Dvs räntan minskas med skillnaden. Som framgår, är fördelarna med en offset delvis beakta allvarligt minskat i denna kontotyp.

Ett annat alternativ i denna kategori är en familj offset konto. Denna inteckning typ länkar till sparkonton med familj och vänner med låntagarens konto, genererar därmed ytterligare fördel.

Utöver de angivna två, det finns ett antal möjliga skräddarsydda variationer. Till exempel kan vissa långivare som erbjuder ökad flexibilitet, medan andra långivare skulle kunna utöka lägre avgifter. Det föreslås därför att i stor utsträckning handla och analysera alla möjliga erbjudanden innan du väljer någon offset konto.

Fördelar med en Offset konto

Den förskjutna konto utnyttjar perfekt varje ledig öre, eftersom besparingarna optimalt används för att avsevärt sänka avgifterna räntekostnader. Dessutom, eftersom de besparingar används till att sänka inteckning totalt, ingen skatt på dem.

Lämplighet av en Offset konto

En offset-konto är ett intelligent val, förutsatt att du kan spara och därmed upprätthålla en anständig balans i den länkade sparkonto. Att äntligen besluta om lämpligheten aspekt av att ha en förskjuten konto, försöka skapa en hypotetisk-konto, där du kan jämföra de två erbjudanden. Ett avsnitt bör hänvisa till någon annan inteckning affär, dvs en fast eller flexibel, vilket skulle du jämföra mot offset kontot och den andra delen bör ta offset konto schema i beräkningen. Input ungefärliga siffror med de genomsnittliga besparingarna för de senaste 6-8 månaderna för att bistå analysen. Om noggrant utarbetade, bör detta bidra till att uppnå en tydligare bild och därmed bekräfta lämpligheten av en offset-konto. Övrig information kan även erhållas från professionella mäklare och konsulter inteckning eftersom de har koncis förståelse bolånemarknaden, och är väl rustade för att hjälpa ditt beslut om huruvida en förskjutning konto är lämpligt.