grunderna i bolån

Att köpa och äga ett hem är den amerikanska drömmen för många människor, och har varit i årtionden. Att kunna säga att du äger ditt hus och din tomt är en stor prestation i en människas liv. Att äga ett hem, eller köpa ett hem ses som en av de bästa ekonomiska beslut att en person kan göra också. När du hyr, betalar du helt enkelt bort någon annans inteckning för dem och låta dem skaffa kapital. När du väljer att köpa ett hem, kommer du att skörda de långsiktiga fördelarna med att skaffa kapital och faktiskt äger hem.

När du hittar ett hem som du vill köpa du kommer sannolikt behöva ett lån för att betala för det. Denna typ av lån är oftast kallas ett hem inteckning. När du letar efter en inteckning långivare kommer du att ha många olika typer av långivare att välja mellan. Du kan välja mellan spar-och lån, banker, ömsesidiga sparbanker och bostadsinstitut. De inteckningar dessa institutioner Erbjudandet kommer att ha olika funktioner.

Det finns många faktorer att ta hänsyn till innan man beslutar om du ska få ett bolån. Kom ihåg att detta är ett lån för potentiellt hundratusentals dollar och ett lån som du kan betala på för de kommande 30 åren. Du vill se till att du spenderar en hel del tid och energi forska den bästa inteckning tillgängliga alternativet för dig.

Först av allt måste du bli godkänd för ett lån från det långivande institutet. Detta beror på hur mycket av din inkomst och din kredit historia. Kreditinstitutet kommer då att berätta hur mycket pengar de är villiga att låna dig att köpa ett hus. När du har blivit godkänd kommer du vill leta efter den bästa räntan möjligt. Det kanske inte låter som mycket på ytan, men en variant av några punkter i räntan kan snabbt lägga upp till tiotusentals dollar under livet av ett 30-årigt lån.

Räntan kan sänkas om du har möjlighet att göra en stor handpenning på huset. Ju mer pengar som du betalar ur egen ficka på huset, ju mindre du lånar, och därmed mindre ränta du måste betala över lånets löptid. Det finns tre typer av räntor som kan tillämpas på ett hem hypotekslån. Dessa är en fast ränta, rörlig ränta, och en kombination av fast och rörlig ränta.

En fast ränta innebär att du kommer att ha en ränta under hela lånetiden som aldrig kommer att förändras. En rörlig ränta innebär att den ränta du betalar på hemmet kommer att variera med den federala räntan. En kombinerad ränta lån, även känd som ett konvertibelt lån, kommer att variera med långivare reglerna.

En fast ränta är normalt en högre ränta för att börja med. Låt oss säga till exempel att den fasta räntan är 7%. Fördelen med detta är att du vet exakt hur mycket du ska betala varje månad och detta belopp kommer inte variera utifrån vad den federala räntan är.

En rörlig ränta i allmänhet kommer att börja på en lägre hastighet, säger 5% till exempel. Detta låter som en bra affär, och det kan mycket väl visa sig vara. Den primära faktorn här är vad den federala regeringen kommer att göra med räntan under hela löptiden för ditt lån. Om fem år från och med nu den federala räntan ökar till 8% då du kommer att förväntas betala mer på din månatliga betalningar. Denna variabel ränta kan spara dig pengar om den federala hastigheten förblir lägre än vad den fasta ränta lån skulle ha varit för. Men om de variabla räntehöjningar, då du kommer att betala mer, åtminstone tills de federala räntenetto riktningar igen.

En kombination lån kommer att införliva det bästa av båda dessa räntesatser beroende på långivare regler och krav. Du kommer att vilja fråga din individuella långivare om hur dessa fungerar på just deras institution.

När du har beslutat om en långivare och den typ av ränta som är bäst för dig och din situation måste du vara säker på att granska varje bit av pappersarbete noga. Detta görs för att skydda dig och kommer att ta tid. Det kan vara i ditt bästa intresse att ha en pålitlig vän eller rådgivare översyn detta pappersarbete med dig. Du vill vara säker på att det inte blir några överraskningar eller dolda avgifter som du måste betala på lånet. Återigen, kom ihåg att detta kommer att bli ett mycket långsiktigt lån och att detaljerna är oerhört viktigt.

Om du har några frågor alls om villkoren för lånet, tveka inte att fråga det långivande institutet före undertecknandet. Varje långivare värt att göra affärer med kommer att vara villiga att svara på alla dina frågor och kommer att vara uppriktig och ärlig med dig. Om långivaren att du har valt visar någon som helst tvekan om att tydligt förklara detaljerna för lånet, bör du allvarligt överväga att hitta en annan långivare.