grunderna i begåvade insättning inteckningar

Med bostäder överkomliga på en all time low, bolåneinstitut och byggherrar har uppfunnit olika system som finns för att hjälpa människor att få in en fot på fastigheten stege utan att kräva en stor insättning. Ett sådant system är innebär begåvade insättning inteckningar.

Begåvade insättning bolån tillåter folk att köpa fastigheten utan att behöva sätta in en stor kontant deposition. Istället kommer byggaren gåva depositionen till fastigheten köparen och bolåneinstitutet kommer att tillåta dem att använda den i stället för en kontant deposition.

Effektivt, är en byggmästare begåvad deposition en rabatt på listpriset på en fastighet. Hypotekslåneinstitutens kommer utfärda inteckning medel på odiskonterade värde, eller bruttopris, på fastigheten istället för nettopris.

Detta kommer antingen att minska eller ta bort kravet på fastigheten köparen att finansiera insättning från sina egna besparingar eller andra resurser.

Den bolåneinstitutet måste göras medvetna om byggaren begåvad deposition om den ska användas av fastigheten köparen, och långivaren måste godkänna situationen. Låntagaren kommer också att krävas för att använda någon av flera begåvade insättning inteckningar finns på marknaden i stället för en vanlig inteckning produkt.

En annan typ av begåvade insättning som har blivit populärt på senare år är en gåva från en familjemedlem eller vän. För denna typ av begåvade insättning, kommer fastigheten köparen erhålla en kontant gåva och de kommer att använda den för att finansiera depositionen.

Fastighets köpare som har turen att kunna låna in pengar från sin familj eller vänner kan fortfarande krävas att använda begåvade insättning inteckningar i stället för vanlig inteckning produkter. Långivare kan också göras medvetna om den verkliga källan till insättningar.

Begåvade insättning bolån bör inte förväxlas med “ingen insättnings bolån” som har lån till belåningsgrader på 100% eller mer. Ingen insättning krävs för att fastigheten kommer att köpas i sin helhet med hjälp av lånet medel.

De regler, villkor och tillgänglighet för begåvade insättning inteckningar kan förändras över tiden och varierar mellan produkter och långivare.

Eftersom begåvade insättning bolån är specialiserade inteckning produkter, bör råd inhämtas från en oberoende kvalificerad inteckning rådgivare för att välja rätt produkt som passar din personliga ekonomiska situation.